Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Розглядаючи перше питання, потрібно зазначити, що життєвий рівень у різних країнах різний



Розглядаючи перше питання, потрібно зазначити, що життєвий рівень у різних країнах різний. Порівняти умови життя людей можна за допомогою показника людського розвитку. Необхідно з’ясувати в чому полягає суть і зміст концепції людського розвитку, охарактеризувати його основні складові: надання гарантій індивідуальних прав і свобод людини, політичну, соціальну та економічну свободу, право на творчість, самоповагу, інші цінності і параметри.

Розкриваючи зміст другого питання, необхідно вказати, що методику вимірювання людського розвитку через ІЛР (індекс людського розвитку) вперше було запропоновано в межах програми розвитку ООН (ПРООН) в 1990 р. Виділити та охарактеризувати ті показники, на основі яких роз­раховується ІЛР, навести приклад його розрахунку.

У третьому питанні проаналізувати напрями формування людського розвитку: набуття якісних показників і використання набутих якісних показників. Підкреслити, що, попри певні національні відмінності в стані людського розвитку, на міжнародному рівні виділяють чотири пріоритетні

напрями, а саме: підвищення ролі кожної окремої людини в суспільстві; забезпечення соціальної справедливості щодо кожної людини; досягнення ефективної зайнятості; досягнення екологічної безпеки довкілля.

Контрольна робота 8





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...