Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання вправи. Розгалуження ставиться на підставки висотою не більше 60 мм, в 75 м від старту



Розгалуження ставиться на підставки висотою не більше 60 мм, в 75 м від старту. Верхній клик розгалуження встановлюється на “один час”.

Пожежник долає 100-метрову смугу з перешкодами в бойовому одязі та споряджені зі стволом “Б”, закріпленому на пожежному поясі або на ремені на лівому плечі. Встановивши рукава на початковому положенні в 28 м від старту, пожежник йде до лінії старту.

За командою: "На старт!" пожежник, зробивши 2-3 глибоких вдихи та видихи, стає перед стартовою лінією однією ногою на коліно, другою – на носок в 20-35 см від стартової лінії. Пальці випрямлених рук утворюють біля стартової лінії пружний звід.

За командою: “Увага!” пожежник швидко, але без ривків піднімається, плечі відведені вперед, таж трохи вище рівня плеч. За командою: “Руш!” пожежник посилає тіло вперед-угору та починає бігти, роблячи руками бігові рухи, сильно відштовхується ногами, бедро піднімається угору, поступово пожежник випрямляється.

Подолання паркану. Перед товчком на паркан пожежник подає вперед плечі, праву (ліву) майже пряму ногу ставить на п’яту і перекатом на носок. Ліву (праву) ногу, зігнуту у колінному суглобі, і руки посилає у перед-вгору, ногою різко товкає паркан, на висоті 70-80 см руками береться за верхню частину паркану, підтягає тіло вперед і ліворуч (праворуч), грудьми і животом лягає на паркан, переносить кість правої (лівої) руки на відстань 40-50 см від верхньої частини паркану. Пожежник одночасно с товчком ноги на паркан праву (ліву) ногу, зігнуту у коліні, посилає вгору. Переходить через паркан повернувшись до нього грудьми і животом, як тільки права (ліва) нога зігнеться у тазобедреному і колінному суглобах, піднімається над парканом, опускає її до низу за паркан, розвертає плечі і таз, ліва (права) нога зігнута у колінному та тазобедреному суглобах, швидко підтягається до правої; правою (лівою) рукою пожежник тримається за верхній край паркану. У такому положенні таз і ноги пожежника по інерції продовжують рух над парканом вперед, коли створюється вільний простір між парканом і правою (лівою) ногою, ліва (права) нога прямує до низу. Це досягається різким поворотом тазу праворуч (ліворуч) з наступним швидким відштовхуванням від паркану обома руками и поворотом корпуса пожежника ліворуч (праворуч) по напрямку руху до пожежних рукавів.

Після відштовхування від паркану пожежник спирається на обидві руки, корпус випрямляє вперед-вниз, ліва (права)нога ставиться носком на доріжку, бедро правої (лівої) ноги при цьому необхідно підняти у вверх.

Взяття напірних рукавів. Пожежник, зробивши три кроки у нахиленому положенні, підбігає до напірних рукавів і бере їх руками хватом зверху, біля з’єднувальних головок. Під час взяття рукавів ноги пожежника повинні бути зігнуті в колінному суглобі, носки розвернуті по напрямку бігу, а корпус продовжує рух вперед. Взявши рукава з доріжки, пожежник розводить їх злегка в сторони, щоб винести вперед бедро лівої (правої) ноги, і продовжує збільшувати швидкість. Початковий момент взяття рукавів, руки і ноги злегка відстають від корпуса, але через 3-4 кроки опускаються вниз-вперед.

Біг по буму. При постановці лівої (правої) ноги на сходню буму пожежник робить руками рух вперед-вверх, швидко ставить зігнуту праву (ліву) ногу на бум, а ліву (праву) після товчка об сходню, необхідно поставити на бум попереду правої ноги.

Бігти по буму необхідно широкими кроками без напруження (вільно), за 2-3 м (при постановці ноги на сходню) до кінця буму пожежник кидає напірні рукава вперед (вздовж своєї доріжки), утримуючи їх з’єднувальні головки великим та вказівним пальцями. Пожежник перед сходом з буму ставить одну ногу на відстані 30-40 см від сходні, другу – на третю (другу) ступень сходні, а ногою, яка знаходиться на бумі, зігнутою у колінному суглобі ставиться п’ятою на доріжку.

З’єднання напірних рукавів. Пожежник після сходу з буму, зробивши 3-4 кроки, починає зближення рук для зведення внутрішніх з’єднувальних головок рукавів. З’єднувати їх краще коли руки зігнути у ліктьовому суглобі на рівні грудей, злегка захвативши великим та вказівним пальцями зовнішні з’єднувальні головки рукавів з’єднує їх і різким товчком вниз-вперед викинув з’єднану пору з’єднувальних головок.

Приєднання напірного рукава до розгалуження. Підготовка до приєднання рукава до розгалуження починається за 5-6 кроків до нього. Пожежник під час бігу готує з’єднувальну головку рукава в правій руці так, щоб великий і вказівний пальці цієї руки утримували її за “клики”/, а положення “кликів” відповідало їх положенню до розгалуження.

За три кроки до розгалуження пожежник ставить праву ногу на доріжку, права рука з з’єднувальною головкою виноситься вперед, кисть її розвертається вперед-назад, корпус нахилений вперед. За оди крок від розгалуження пожежник ставить ліву ногу, а лівою рукою впирається у розгалуження, з рухом правої ноги вперед, його права рука приєднує рукав до розгалуження. Положення пожежника по закінченню приєднання рукава аналогічне стартовому, що сприяє швидкому набору швидкості на відрізку розгалуження – фініш.

Приєднання ствола до напірного рукава. Фініш. На 3-4-му кроці від розгалуження пожежник, утримуючи з’єднувальну головку рукава у лівій руці, правою рукою бере ствол за з’єднувальну головку і на рівні пожежного ременя з’єднує між собою, не знижує швидкість бігу, лівою рукою подає назад рукав з приєднаним стволом, відпускає ствол, який тримається на ремінці ствола, закріпленого за пожежний ремінь, і виходить на фінішній відрізок.

На фінішному відрізку дуже важливі енергійні, вільні і швидкі рухи рук, нахил корпуса вперед, випрямлення перед торканням поверхні землі ніг у колінному суглобі при задньому товчку, енергійний викид коліна другої ноги вперед-вверх с наступним опусканням її до низу. Лінію фінішу перетинати на максимальній швидкості і зупинятися тільки в 5-10 м після неї.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 250 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...