Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання вправи. За командою "Мотузку (вказати за що) - закрiпити":



За командою "Мотузку (вказати за що) - закрiпити":

                   
   
         
 
 
 

Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію виконується чотирма способами. Розглянемо всі чотири способи почергово.

       
 
   
 

1) 2) 3) 4) 5)

6) 7)

Мал.17. Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію першим способом

І. Пожежник обмотує одним-двома витками мотузки конструкцію, бере короткий кінець мотузки в праву руку, а довгий в ліву та робить петлю на довгому кінці.

 
 

1) 2) 3) 4)

5) 6) 7)

Мал. 18. Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію другим способом

Правою рукою коротким кінцем обводить петлю один раз знизу-вверх, просовує знизу в петлю праву руку, переносить її через мотузку, яка утримується лівою рукою та береться за короткий кінець. Виймає праву руку з петлі та просунувши короткий кінець мотузки через петлю, затягує вузол.


ІІ. Пожежник обмотує одним-двома витками мотузки конструкцію, бере короткий кінець мотузки в ліву руку, довгий в праву та накладає довгий кінець на тильний бiк кисті лівої руки. Не змінюючи положення пальців лівої руки, пускає довгий кінець мотузки вниз та виводить його вверх на себе. Виправляє пальці лівої руки, одночосно вказівним пальцем пра­­­вої руки подає короткий кінець мотузки до пальців лівої руки. Захоплює вказівним пальцем лівої руки короткий кінець мотузки, пропускає його через петлю, яка утворилася на кисті, тягне правою рукою довгий кінець мотузки на себе та затягує вузол.

1) 2) 3) 4)

5) 6) 7)

Мал. 19. Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію третім способом

ІІІ. Пожежник обмотує одним-двома витками мотузки конструкцію, бере короткий кінець мотузки в ліву руку, довгий - у праву. Правою рукою нак­­­ладає та обмотує довгий кінець мотузки на кисть лівої руки, другий ви­­­ток накладає на великий палець лівої руки. Поворотом великого пальця ліворуч виводить довгий кінець мотузки між мотузками, які йдуть від конструкції, утворюючи петлю, в яку вказівним та великим пальцями пра­­­вої руки подає петлю короткого кінця мотузки, та затягує вузол.

ІV. Пожежник обмотує одним-двома витками мотузки конструкцію. Обид­­­ва кінці мотузки бере в ліву руку так, щоб короткий кінець був праворуч. Праву руку просовує знизу між двома кінцями та кладе її на довгий кі­­­нець тильним боком кисті. Поворотом правої руки проти годинникової стрілки донизу-вправо переводить руку долонею вниз, утворивши на мо­­­тузці петлю. Великим та вказівним пальцями правої руки бере короткий кінець мотузки в руку, виймає його із петлі та лівою рукою затягує вузол.


1) 2) 3) 4)

5) 6)

Мал.20. Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію четвертим способом

Після закінчення вправи пожежник, утримуючи довгий кі­­­нець мотузки лівою рукою, потягнувши правою рукою за корот­­­кий кінець розв'язує вузел.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...