Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Еластичність попиту за доходом



Еластичність попиту за доходом показує рівень зміни обсягу попиту на товар, що досягається внаслі­док зміни величини доходу споживача.

Еластичність попиту на товар за доходом споживача ви­значається як відношення відсоткової зміни обсягу попиту на товар до відсоткової зміни доходу споживача.

або

де EDI - еластичність попиту за доходом;

ΔI - зміна доходу (Іпсотпе);

І - доход;

ΔQD - зміна обсягу попиту.

Чисельне значення еластичності за доходом споживача тісно пов'язане з такими поняттями, як нормальні то­вари і нижчі товари (товари нижчої якості).

Для нормальних товарів підвищення доходу викликає підвищення попиту на них. Придбання таких товарів збільшується, отже еластичність попиту за доходом на нор­мальні товари позитивна.

  Коефіцієнт еластичності попиту за доходом ED>0.
  Для нормальних товарів
для товарів нижчої якості (нижчих) збільшення доходу споживача викликає зменшення попиту. В цьому випадку доход і попит на товари нижчої якості змінюються в протилежних напрямках, і тому еластичність попиту за доходом

на ці товари від'ємна.


1. Споживачі, як правило, скорочують придбання нижчих товарів, коли їх доход зростає.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...