Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка безпеки при виконанні ремонтних робіт на ГПА



Усі ремонтні роботи в машинному залі і галереї нагнітачів можуть виконуватися тільки з дозволу начальника ГКС і узгодження зі змінним диспетчером. На кожній компресорній станції повинен знаходитися план цеху з нанесеними на ньому ремонтними площадками і навантаженнями, що допускаються на них. Забороняється зберігання в цеху легкозаймистих речовин. Невелика кількість цих матеріалів для потреб ремонту повинна зберігатися в спеціально відведеному місці.

Перед розкриттям камери згоряння, турбодетандера, відцентрового нагнітача необхідно переконається, що відповідні газові крани і вентилі надійно закриті, а свічки для віпускувипуску газу відкриті і вимкнене надходження газу до місця роботи.

Забороняється захаращувати деталями проходи біля працюючого устаткування, а також проходи, необхідні для нормальної роботи цеху. Всі отвори трубопроводів і дренажів, приєднаних до агрегату, після його розкриття повинні бути відразу ж закриті дерев’яними пробками і кришками чи зав’язані серветками.

До робіт з використанням соляної чи сірчаної кислоти, каустичної соди, дихлоретана дихлоретана й інших хімікатів допускаються робітники, що добре освоїли правила техніки безпеки при поводженні з цими хімікатами.

При перезаливанні вкладишів підшипників бабітом необхідно:

1) роботу проводити в спеціальному місці в захисних окулярах, брезентових рукавицях, брезентовому спецодязі;

2) усі предмети, що стикаються з розплавленим бабітом попередньо нагріти до повного видалення вологи, щоб уникнути розбризкування розплавленого металу;

3) при роботі з кислотою і лугом повинна бути ввімкнена вентиляція; у випадку попадання крапельок кислоти на шкіру, промити шкіру водою і нейтралізувати 10% розчином кальцинованої соди.

При закінченні ремонтних робіт необхідно ретельно переглянути проточну частину ГТУ і видалити всі сторонні предмети й інструмент.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...