Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічне обслуговування системи охолодження ГПА



Система охолодження турбоагрегату призначена для підвищення надійності експлуатації високотемпературних елементів турбін (роторів, дисків, обойм, направляючих і робочих лопаток, корпусів, стяжок, підшипників і ін.), забезпечення розрахункових умов роботи деталей і нормальних експлуатаційних умов у проточній частині.

Забезпечення високої ефективності системи охолодження турбоагрегату досягається використанням струмінногоструминного обдування дисків через сопла, шляхом подачі холодного повітря в канали і зазори охолоджуваних елементів ротора і статора, застосуванням повітроохолоджувачів і інших конструктивних рішень. Для нормальної роботи системи охолодження необхідно в обов’язковому порядку при монтажі і ремонтах турбоагрегату робити її перевірку й випробовування. При цьому відповідно до технічної інструкції заводу-виробника повинні перевірятися:

– напір холодного повітря в соплах, що подають повітря на обдування ротора;

– установка дросельних дисків і шайб;

– розміри клапанів і зазорів у трактах повітряного охолодження;

– герметичність трубопроводів і порожнин, що входять у систему охолодження турбоагрегату;

– нормальна робота повітряно-водяних охолоджувачів. Наявні в зазорах і повітряних каналах відкладення повинні бути усунуті, а повітроподаючі труби продуті стисненим повітрям для усунення можливих засмічень.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...