Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості експлуатації ГПА в холодну пору року



Для забезпечення ефективної і надійної експлуатації газопроводів у холодну пору року службами ЛВУМГ повинен виконуватись відповідний комплекс заходів і оформлюватись паспорт готовності ЛВУМГ до роботи в цей період.

Паспорта готовності видаються всім ЛВУМГ на підставі актів перевірок, виконаних комісіями, що складаються з працівників об’єднань із залученням працівників проектних і ремонтних організацій.

Паспорта готовності до роботи в осінньо-зимових умовах видаються при виконанні загальних для всіх ЛВУМГ наступних вимог:

1. Завершення всіх запланованих капітальних і середніх ремонтів основного і допоміжного устаткування.

2. Завершення всіх планово-профілактичних ремонтів КС.

3. Закінчення всіх робіт по утепленню і освітленню виробничих приміщень, а також по забезпеченню роботи допоміжного устаткування в умовах низьких температур.

4. Готовність персоналу, спецмеханізмів і засобів до виконання ремонтних робіт при низьких температурах.

5. Наявність встановленого резерву ГСМ, електродів, кисню і запасних частин.

При низьких температурах зовнішнього повітря може збільшитися потужність ГПА без підвищення максимальної температури газів перед турбіною. Необхідно стежити, щоб навантаження агрегату не перевищувало по потужності гранично допустимої технічними умовами (ТУ) норми.

Для забезпечення безпечної експлуатації агрегату при темпе-ратурі зовнішнього повітря нижче припустимої по ТУ необхідно включати систему підігріву на вході в осьовий компресор.

При зупинці агрегату терміном понад одну годину і при необхідності подальшого запуску повинен бути ввімкнений підігрів масла. Тракт ГТУ і вихлопний газовідвід повинні бути перекриті для попередження запилення проточної частини двигуна.

При повній зупинці компресорного цеху повинні бути прийняті заходи для попередження замерзання води у водяних порожнинах маслоохолоджувачів, системі циркуляції води й опалення. Для цього повинна бути забезпечена циркуляція гарячої води в системі опалення цеху і підживлення гарячою водою циркуляційної системи, а також видалена вода з маслоохолоджувачів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...