Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок амортизації із застосуванням методу прискореного зменшення залишкової вартості, грн



Рік корисної експлуатації Розрахунок річної суми амортизації Сума зносу з початку експлуатації об’єкта Залишкова вартість об’єкта на кінець року
розрахунок річна сума амортизації
    3 = 2: 4    
Перший 26000 × 0,5      
Другий 13000 × 0,5      
Третій 6500 × 0,5      
Четвертий 3250 – 2000      

При використанні методу прискореного зменшення залишкової вартості річна норма амортизації становить у нашому прикладі:

.

Очікувана ліквідаційна вартість не враховується при розрахунку річної норми амортизації. Тому в останній рік експлуатації об’єкта суму амортизації розраховують як різницю між залишковою вартістю об’єкта на початок року і його ліквідаційною вартістю.

Кумулятивний метод.

Згідно з цим методом річна сума амортизації визначається як добуток вартості, яка амортизується, та кумулятивного коефіцієнта. Кумулятивний коефіцієнт розраховується діленням кількості років, що залишаються до кінця строку корисного використання об’єкта основних засобів, на суму числа років його корисного використання (табл. 5.4).

Таблиця 5.4





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...