Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік заборгованості за одержаними довгостроковими векселями



Для обліку векселів, одержаних на забезпечення довгострокової дебіторської заборгованості, використовується субрахунок 182 «Довгострокові векселі одержані» до рахунку 18 «Довгострокова дебіторська заборгованість та інші необоротні активи» (рис. 3.12).

182 «Довгострокові векселі одержані»
Дебет Кредит
Виникнення (збільшення) довгострокової дебіторської заборгованості Погашення (списання) довгострокової дебіторської заборгованості
Сальдо означає залишок дебіторської заборгованості, забезпеченої довгостроковими векселями  

Рис. 3.12. Структура субрахунку 182 «Довгострокові векселі одержані»

Аналітичний облік дебіторської заборгованості за довгостроковими векселями одержаними ведеться за кожним дебітором, за термінами виникнення й погашення такої дебіторської заборгованості.

Одержання векселя для забезпечення довгострокової дебіторської заборгованості вітчизняного покупця відображається в обліку записом: Дебет субрахунку 182 «Довгострокові векселі одержані» Кредит рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями».

Зарахування коштів в оплату за векселем відображається в обліку за дебетом субрахунку 311 «Поточні рахунки у національній валюті» та кредитом субрахунку 182 «Довгострокові векселі одержані».





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...