Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Валютні відносини та валютна політика



Поняття «валютні відносини» та «світова валютна система». Сутність поняття «валюта» та види валют. Валютний курс та його кількісні показники. Розрахункові види валютних курсів. Крос-курс та тристоронній арбітраж. Фіксовані та гнучкі (плаваючі) валютні курси. Попит і пропозиція валюти. Чинники, що впливають на валютний курс.

Система золотого стандарту. Бреттон-Вудська валютна система. Ямайська валютна політика. Вибір конкретної валютної політики.

Валютна політика України.

Тема 9. Міжнародні фінансові ринки

Міжнародний валютний ринок. Сутність та угоди на міжнародному фінансовому ринку. Урядове втручання в діяльність валютних ринків. Ринок євровалют.

Міжнародний кредитний ринок. Сутність та валютно-фінансові умови міжнародного кредиту. Ринок єврокредитів. Міжнародна офіційна допомога країнам, що розвиваються.

Міжнародний ринок цінних паперів. Міжнародний ринок титулів власності. Міжнародний ринок облігацій. Міжнародний ринок фінансових деривативів.

Світові фінансові центри.

Тема 10. Міжнародні розрахунки та платіжний баланс

Міжнародні розрахунки та їх основні форми.

Платіжний баланс, його структура і методологія складання. Балансування статей платіжного балансу.

Особливості міжнародних розрахунків України.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...