Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вступ ......................................................................................................................4



Unit 1. WHAT IS A COMPUTER?.......................................................................5

Unit 2. INSIDE THE SYSTEM:TECHNICAL SPECIFICATIONS...............7

Unit 3. WHAT IS AN INFORMATION SYSTEM?..........................................9

Unit 4. BASIC TYPES OF INFORMATION SYSTEMS.................................12

Unit 5. DATA AND INFORMATION.................................................................17

Unit 6. SOURCE DATA AUTOMATION..........................................................20

Unit 7. EXPERT SYSTEMS. OFFICE INFORMATION SYSTEMS. EXECUTIVE SUPPORT SYSTEM……………................................................23

Unit 8. INFORMATION SYSTEMS AND DATABASES. FILE STORAGE………………………………………………………………………..27Unit 9. DATABASE MODELS ……………........................................................31

Unit 10. UKRAINIAN BANNER NETWORK..................................................36

Unit 11. MOBILE INTERNET............................................................................40

Unit 12. MARKETING ON THE WORLD WIDE WEB.................................43

Unit 13. INTERNET……………………............................................................45

Unit 14. IS TECHNOLOGY MAKING US ULTIMATE STRANGERS?.......47

Unit 15. EXPANDING THE INTERNET SERVICE THROUGH THE CABLE…………………………………………………………………………...50

ORAL PRACTICE: CAREERS IN DATA PROCESSING……………..........52

PRACTICAL GRAMMAR……………………..................................................56

ENGLISH-UKRAINIAN GLOSSARY...............................................................97

APPENDIX 1: THE MOST WIDELY USED COMPUTER TERMINOLOGY DICTIONARY………………………………………………………………....125

APPENDIX 2: E-MAIL ABBREVIATIONS....................................................127

ЛІТЕРАТУРА…………………………………………………………………..130


Вступ

У сучасних умовах значно зростає значення володіння іноземною мовою фахівцями будь-якої галузі. Читання та переклад спеціальної літератури з іншомовних джерел є засобом оперативного одержання інформації, допомагає постійно підвищувати професійний рівень і самовдосконалюватись. Саме тому головним завданням викладання англійської мови в вищій школі є оволодіння студентом навичками читання наукової літератури за фахом і спілкування у професійній сфері.

Навчальний посібник розроблено відповідно до програми з англійської мови для студентів комп’ютерних спеціальностей. Головною метою посібника є навчання студентів основним видам читання літератури науково-популярного і спеціального характеру, а також умінню спілкуватися англійською мовою на професійні теми. Текстовий матеріал відповідає навчальним задачам. Науково-популярний характер більшості текстів, сучасність пропонованої в них інформації підсилює мотивацію студентів.

Навчальний посібник складається з 15 розділів, кожен з яких містить матеріал для розвитку у студентів комп’ютерних спеціальностей навичок читання, перекладу, реферування та спілкування англійською мовою у рамках спеціалізації. Урок складається з основного тексту і завдань для самостійної роботи, кожне з яких має певну мету. Запропоновані тексти з тематичним словником і комплексом лексичних вправ націлені на збагачення основного словникового запасу студентів. Тексти допомагають розвивати та вдосконалювати навички вивчаючого читання. Перевірка розуміння змісту текстів здійснюється за допомогою вправ на пошук і вибирання інформації, складання плану, тексту та ін. Кожен розділ містить проблемні завдання і теми для дискусії, які націлені на розвиток творчих здібностей студента, висловлення власної думки.

Граматичний матеріал, наданий у посібнику, є типовим для стилю науково-технічної літератури. Запропоновані граматичні вправи допомагають закріплювати знання студентів з граматики як під час роботи в аудиторії так і під час самостійної роботи. Кожен урок містить питання для самоперевірки, які допомагають студенту повторювати раніше вивчений матеріал. Основні граматичні явища розкриваються у стислому довіднику для студентів. Навчальний посібник доповнено додатками А і Б, в яких міститься список неправильних дієслів і найбільш уживаних скорочень, та англо-українським словником.

Бажаним результатом роботи з текстами навчального посібника є перехід до самостійної роботи студента з фаховими іншомовними періодичними виданнями, який сприятиме подальшому поглибленню знань і підвищенню кваліфікації у професійній сфері після закінчення курсу викладання англійської мови у вищому навчальному закладі.


UNIT I

WHAT IS A COMPUTER?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...