Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Негативні процеси у людському суспільстві



В Україні зараз створилась принципово нова соціальна та економічна ситуація у зв’язку з формуванням засад ринкової економіки. Великого значення набув поділ суспільства за рівнем та джерелом багатства, наявністю чи відсутністю приватної власності. Саме прибуток і форма його отримання до 2014 року стали головним структуротворчим чинником українського суспільства, що свідчить про становлення в Україні ринкових відносин та первинного капіталізму. Водночас набули сили і негативні чинники: формування нової соціальної диференціації та відповідних критеріїв її оцінки, що свідчило про нездорові відносини у суспільстві; надто різкий поділ на бідних та багатих; процеси збіднення та збагачення отримували деформований характер.

За таких обставин різко зростають форми та розміри соціальних відхилень (злочинність, самогубство-суїцид, алкоголізм, наркоманія, проституція, тютюнокуріння, вбивства, дітовбивства, аборти, небезпеки в інформаційній сфері життєдіяльності, енергетичні напади – впливи на психіку людини, статеві стосунки із збоченнями, агресивна поведінка, розбещеність, нетрадиційні культи та секти тощо). Ці та багато інших форм збоченої поведінки в умовах занепаду системи соціального контролю стали загрозливими для суспільства. Люди втрачають моральні цінності і сповзають у моральну прірву.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...