Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Військова служба в Україні і порядок її проходження



Учбові питання: 1. Військова служба і її особливості, категорії військовослужбовців. 2.Проходження строкової військової служби солдатами, сержантами і старшинами за контрактом. 3. Проходження військової служби особами офіцерського складу. 4. Проходження служби у військовому резерві.

Військова служба - державна служба особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров'я і віком громадян у України, пов'язаній з захистом Вітчизни, (ст. 2 Закону України,Про військовий обов'язок і військову службу" (далі – Закон))

       
 
    особливості військової служби
 


строкова військова служба


Військовослужбовці та військовозобов'язані поділяються на категорії, за якими встановлені такі військові звання (ст.5 Закону):

ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ

Зміна службово-правового стану військовослужбовців, у зв'язку з такими юридичними фактами, які згідно з законодавством породжують, змінюють та припиняють військово-службові відносини.

Цивільний стан Військова служба(переміщення за посадами, отримання військових звань) Цивільний стан




Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...