Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Табличний процесор MS Excel



6.1. Призначення. Основні можливості

У 1982 році фірма Microsoft випустила перший табличний процесор Multiplan для Macintosh (Макинто́ш) или Mac (Мак), але він по своїм можливостям уступав табличному процесору Lotus 1-2-3.

У 1988 році з'явилася перша версія програми MS Excel 2.0. для OS Windows.Ця програма за 22 роки потерпає різні зміни, але становиться все досконалішою. MS Excel 2003 є спадкоємицею MS Excel ХР. Останні версії MS Excel 2007 та MS Excel 2010 були створені фірмою Microsoft у 2007 та у 2010 роках. На ринку також присутні табличні процесори Quattro Pro, Lotus 1-2-3 (фірма Corel).

Система Excel, яка є складовою частиною популярного пакета Microsoft Office, надає користувачу розвинені можливості для роботи з табличною інформацією

Excel виступає не тільки як дуже потужна та зручна самостійна система, але і як засіб, що доповнює та розширює можливості інших, більш спеціалізованих систем (бухгалтерські програми, прикладні програми, які працюють з базами даних, текстові редактори та інші).

Можливості MS Excel 2003 включають:

- засоби для підготовки, оформлення, збереження та захисту даних;

- потужний та зручний апарат для виконання різноманітних обчислень;

- розвинені засоби для аналізу даних у вигляді графіків та діаграм;

- застосування до табличних даних дій, традиційних для баз даних;

- підтримка головних форматів баз даних, імпорт та експорт даних;

- наявність спеціалізованих “розв'язників задач”;

- потужні засоби для програмування та створення макросів.

Робочий лист складається з 256 стовпчиків і 65536 рядків. Перетинаючись рядки і стовпчики утворюють чарунки. Кожна чарунка має свою адресу.

Наприклад. А10, R15, G8.

Стилі посилань

MS Excel використовуються два стиля посилань: стиль А1 і стиль R1C1.

Посилання стилю А1 використовує літерну нумерацію стовпчиків та числову нумерацію рядків, а в стилі R1C1 - рядки (rows), а стовпчики (columns) позначуються числами. Такий стиль корисний при обчисленні положення стовпців і рядків у макросах.

Для того щоб перейти від одного стилю до другого необхідно виконати наступні дії: Сервис-Параметры-вкладка Общие - включити/вимкнути прапорець .





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.021 с)...