Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Слава Україні!



З повагою, за дорученням з'їзду,

Голова Народної Ради України О.В.Ткаченко


План підготовки й проведення; вимоги, принципи та механізм обрання делегатів на Установчі Національні Збори України

"Ми всі – українці, це – наша земля"

Ми всі – українці, незалежно від національної приналежності кожного формуємо єдину політичну націю і, відповідно, маємо рівні права та можливості. Єдина відмінність полягає у тому, що Україна є моноетнічною країною і, відповідно, етнічні українці, як державотвірна етнічна група, беруть на себе зобов'язання за долю своєї країни, за долю своїх дітей та за всіх мешканців країни незалежно від національної приналежності кожного і формують своєю основою керівні органи Держави.

МИ знаємо той факт, що державні органи країни Ізраїль на сто відсотків сформовані з представників жидівського народу, знаємо й те, що керівні органи Японії сформовані виключно з японців та й у Китаї не знайдемо державного чиновника з прізвищем Коваль або Шевченко.

Загально відомо, що в українського народу існує величезна недовіра до владних установ усіх рівнів та є великі нарікання на те, що в переважній більшості державних владних кабінетів перебувають не українці за національною ознакою.

З метою унеможливити та присікти у корені будь-які негативні прояви та спекуляції на національному ґрунті;

щоб відвести удар від наймиролюбнішого в Світі жидівського народу, зняти з них тавро, що начебто жиди захопили владу в Україні;

враховуючи те, що в Україні проживає значне число різних етнічних груп та народностей, які вважають Україну своєю Батьківщиною та твердо дотримуються поваги до українських цінностей: мови, культури, духовності,

оргкомітет з проведення Установчих Національних Зборів України, основними засадами яких є "Встановлення в Україні соціальної, економічної та національно-етнічної справедливості", пропонує процедуру формування делегатів на найдемократичнішій та СПРАВЕДЛИВІЙ основі:

1. Делегати УНЗУ формуються пропорційно відсотків, наданих статистикою після проведення останнього перепису населення України:

Національності тис. осіб %   Національності тис.ос %
українці 37541,7 77,8   жиди 103,6 0,2
росіяни 8334,1 17,3   вірмени 99,9 0,2
білоруси 275,8 0,6   греки 91,5 0,2
молдавани 258,6 0,5   татари 73,3 0,2
кримські татари 248,2 0,5   цигани 47,6 0,1
болгари 204,6 0,4   азербайджанці 45,2 0,1
угорці 156,6 0,3   грузини 34,2 0,1
румуни 151,0 0,3   німці 33,3 0,1
поляки 144,1 0,3   гагаузи 31,9 0,1
жиди 103,6 0,2   інші національності 177,1 0,4

На загальних зборах (ВІЧЕ) будь-якого рівня цей принцип (відсоток) дотримується з врахуванням того чи іншого регіону.

2. Для дотримання справедливості та полегшення роботи з формування делегатів будь-якого рівня бажано, щоб кандидатури делегатів від національних меншин подавали відповідні національні Товариства того чи іншого рівня.

3. У зв’язку з тим, що етнічна приналежність українців не фіксується у паспорті громадянина України, основою для ЗБОРІВ будь-якого рівня, для визначення національності того, чи іншого кандидата у делегати УНЗУ достатньо лише його особистого письмового повідомлення щодо приналежності його до тієї чи іншої національно-етнічної групи.

4. У роботі УНЗУ не можуть брати участі (у тому числі - бути делегатами):

а) члени КПУ (з 01.12.1991 року) й ПР (з дня її заснування) та особи, що мають до них стосунок (висувалися або обиралися від КПУ чи ПР, або набували членства у цих партій чи переходили до відповідних фракцій; радники, довірені особи, агітатори тощо);

б) особи, що закликали до або схвалювали силовий розгін Майданів;

в) особи чи організації, які обслуговують зацікавлення ПР чи КПУ, або фінансуються ними;

г) особи, що працювали на або у КДБ.

5. Кожна районна територіальна громада України обирає п’ятдесят кандидатів у делегати Установчих Національних Зборів України та делегатів на обласні ЗБОРИ, загальна кількість яких (не враховуючи гостей) мусить бути не більше ста осіб.

6. Окрім затвердження та обрання делегатів на УНЗУ від районів, обласні збори також обирають делегатами УНЗУ:

- членів обласного оргкомітету;

- видатних громадських діячів області - не більше двадцяти осіб;

- визначаються з офіційними гостями УНЗУ, кількість яких мусить бути не більше сорока відсотків від загального числа делегатів області.

7. Делегатами УНЗУ окрім тих, які були обрані на обласних ЗБОРАХ є:

- члени всеукраїнського організаційного комітету;

- представники Всеукраїнських Товариств національних меншин України у кількості п’яти делегатів від кожного Товариства (подання від Товариств затверджує всеукраїнський організаційний комітет);

- громадські, політичні діячі, неформальні лідери країни, інші знакові персони та гості у кількості не більше двохсот осіб (список формує, затверджує та подає всеукраїнський організаційний комітет).

8. Кількість делегатів УНЗУ не мусить перевищувати шістдесяти тисяч осіб; кількість офіційних гостей не мусить перевищувати тридцяти тисяч осіб.

9. Планується розв’язання питання фінансування УНЗУ через фонди, спонсорські внески, членські внески громадських організацій та через бюджети усіх рівнів згідно чинного законодавства України.

10. Універсальний порядок денний Зборів територіальних громад усіх рівнів:

1. Обговорення проекту Програми розвитку України "Як нам облаштувати Україну", підготовлену на основі Української Національної Ідеї на велику (тисячолітню) перспективу. Надання зауважень та пропозицій до Програми.

2. Обговорення проекту Народної Конституції України. Надання зауважень та пропозицій до проекту.

3. Обрання делегатів на районні, обласні ЗБОРИ (ВІЧЕ).

4. Обрання делегатів на УНЗУ за затвердженою процедурою.

5. Збір фондів для забезпечення роботи районних, обласних, Всеукраїнських ЗБОРІВ.

11. Для залучення до підготовки проведення Зборів якомога більшого числа активістів-волонтерів, Оргкомітети роблять розсилку повідомлень Всеукраїнській громаді: район, місто, село, область щодо співпраці в організації та проведенні УНЗУ.

12. Кожна територіальна громада України формує учасників Зборів всіх рівнів і УНЗУ з числа активістів, громадських діячів, членів організацій та об'єднань, Товариств національних меншин тощо.

Перший етап:

13. Народною Радою України 06.06.2015 року формується Всеукраїнський Оргкомітет з організації та проведення УНЗУ з наданням Оргкомітету повноважень доукомплектовування складу Оргкомітету новими членами, загальна кількість яких не мусить перевищувати ста двадцяти осіб.

14. Всеукраїнський Оргкомітет з організації та проведення УНЗУ до 10 вересня затверджує склад обласних організаційних комітетів з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на УНЗУ, рекомендаційна кількість яких мусить бути не більше тридцяти осіб.

15. Обласний організаційний комітет з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на УНЗУ до 01 листопада формує районні організаційні комітети з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на УНЗУ, рекомендаційна кількість яких мусить бути не більше тридцяти осіб.

16. Районні організаційні комітети з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на УНЗУ до 22 грудня організовують за потребою Організаційні комітети територіальних громад та проводять ЗБОРИ територіальних громад сіл, селищ, міст району та районні ЗБОРИ з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на районні збори та надають кандидатури делегатів на УНЗУ.

Другий етап:

17. Обласні ЗБОРИ з питань обговорення Програми та Конституції і обрання делегатів на УНЗУ відбуваються з 22 грудня 2014 року по 17 січня 2016 року.

Третій етап:

18. Національні Установчі Збори України відбуваються 22-23 січня 2016 року у місті Києві й ухвалюють:

1. Народну Конституцію України;

2. Програму розвитку України "Як нам облаштувати Україну";

3. Механізми (ПОРЯДОК) втілення прийнятих рішень (для плавного переходу від наявної моделі управління країни до нової моделі, основою якої є ухвалена УНЗУ Народна Конституція України та Програма Розвитку України. Для цього делегати УНЗУ затверджують ТИМЧАСОВУ державну вертикаль управління й обирають: а) Палату депутатів; б) Сенат Національних Зборів України. До Палати входять 200 народних делегатів, до Сенату – по три сенатори від кожного краю – до 80 осіб у цілому по країні. Затверджують на перехідний період персональний склад (сформованих під час підготовки УНЗУ територіальних Громад) обласних та районних Народних Рад (Народних Зборів).

4. За необхідності, виносять ухвалу про затвердження прийнятих Народної Конституції України та Програми розвитку України на Всеукраїнському Референдумі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...