Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Результати усіх видів вступного випробування визначаються оцінками “відмінно”, “добре”, “задовільно”



Результати усіх видів вступного випробування визначаються оцінками “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”.

Загальна оцінка вступного випробування визначається із окремих оцінок, одержаних студентом на письмовому екзамені.

1. Оцінювання лексико-граматичного тесту здійснюється за принципом: “одна правильна відповідь – один бал”

Критерії оцінки:

30 – 25 балів – “відмінно”

24 – 19 балів – “добре”

18 – 13 балів – “задовільно”

12 балів та менше –“незадовільно”

2. Читання та розуміння автентичного загальнонаукового тексту оцінюється за наступними критеріями:

0 помилкова відповідь – “відмінно”

1 помилкові відповіді –“добре”

2 помилкові відповіді – “задовільно”

3 помилкові відповіді – “незадовільно”

3. Анотування статті англійською мовою оцінюється за такими параметрами:

– зміст, інформативність;

– організація тексту, зв’язність;

– лексична, граматична, орфографічна правильність;

– варіативність вибору лексичних одиниць;

– синтаксична відповідальність мовних засобів.

Критерії оцінок письмового завдання:

Анотування статті оцінюється:

“відмінно” – якщо головна думка тексту передана повністю, без помилок або допущена неточна передача змісту оригіналу на рівні слова або словосполучення, що не несуть суттєвої інформації. Незначні стилістичні помилки не приймаються до уваги.

“добре” – головна думка тексту передана повністю, але наявна неточна передача змісту на рівні речення, що несе інформацію вторинного значення (додаткову, побічну) і ця неточність не веде до спотворення змісту інформації первинного плану. Припускається декілька незначних орфографічних та стилістичних помилок.

“задовільно” – головна думка тексту передана повністю, але допущена неточна передача змісту (спотворення змісту) на рівні речення або абзацу, що несуть інформацію первинного значення, тобто інформацію, що веде до спотворення головної думки даного речення або абзацу, наявні 2-3 грубі лексичні або граматичні помилки.

“незадовільно” – головна думка тексту передана неповністю, зі значними спотвореннями змісту всієї статті, при наявності більш ніж 4 грубих лексичних або граматичних помилок та загальній стилістичній неповноцінності анотації.

При трьох окремих оцінках на письмовому екзамені студент отримує “відмінно”, якщо в окремих оцінках не більш однієї оцінки “добре”, а інші – “відмінно”; “добре” або “задовільно”, якщо в окремих оцінках не більш однієї оцінки “задовільно” або “незадовільно” відповідно; “незадовільно”, якщо не виконані вимоги на “задовільно” Пріоритетною при виставленні загальної оцінки за завдання є третя частина (анотування статті).

Державний комплексний іспит з практичного курсу основної іноземної мови та практики перекладу передбачає перевірку і оцінку сформованості у студентів мовної, мовленнєвої та соціокультурної компетенції, наявність у них знань основ теорії мови, а також здатності та готовності реалізувати здобуті знання та вміння в майбутній практичній діяльності.


Частина перша





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...