Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклади тестових завдань для самоконтролю. 1. Чоловік віком 40 років, страждав на хронічний бронхіт, помер від виснаження



1. Чоловік віком 40 років, страждав на хронічний бронхіт, помер від виснаження. При розтині легенів у просвіті бронхів виявлене ендофітне розростання біло-сірої розм’якшеної тканини. При мікроскопічному дослідженні цієї тканини серед розростань атипового плоского епітелію виявлені рогові «перлини». Ваш діагноз.

А) *Плоскоклітинний рак зі зроговінням

В) Плоскоклітинний рак без зроговіння

С) Аденокарцинома

D) Недиференційований рак

Е) Апудома

2. У жінки через 6 місяців після пологів розвилася маткова кровотеча; при гінекологічному огляді в порожнині матки виявлена тканина темно-червоного кольору з множинними порожнинами, що нагадує «губку». При мікроскопічному дослідженні пухлини в лакунах виявлені атипові світлі епітеліальні клітини Лангганса та гігантські клітини синцитіотрофобласту. Назвіть пухлину.

А) *Хоріонепітеліома

В) Плоскоклітинний рак без зроговіння

С) Аденокарцинома

D) Фіброміома

Е) Міхуровий занос

3. У хворого на малій кривизні в препілоричному відділі шлунка виявлене утворення кратероподібної форми. Із крайової ділянки утворення взята біопсія. Дані гістологічного дослідження: пухлина з залозистоподібними структурами різної форми та величини, що вростають у навколишню тканину, вираженим атипізмом клітин. Назвіть гістологічний варіант даної пухлини.

А) *Аденокарцинома

В) Плоскоклітинний рак

С) Скір шлунка

D) Слизовий рак шлунка

Е) Солідний рак шлунка

4. У хворого виник захриплий голос, під час ларингоскопії виявлена пухлина гортані, сіро-білого кольору, з сосочковою поверхнею. Мікроскопічно: розростання сполучної тканини, яка покрита багатошаровим плоским епітелієм зі зроговінням, без клітинного атипізма. Достовірніше за все це:

А) *Папілома

В) Фіброма

С) Поліп

D) Ангіома

Е) Ангіофіброма

5. У хворої віком 55 років з’явилися рецидивні маткові кровотечі. Виконано діагностичне вискоблювання порожнини матки. У зіскрібку ендометрія серед елементів крові видно залозисті елементи різної величини та форми, утворені атиповими клітинами з гіперхромними ядрами, з численними мітозами (у тому числі й патологічними). Про який процес можна думати?

А) *Аденокарцинома

В) Залозиста гіперплазія ендометрія

С) Хоріонепітеліома

D) Аденоматозний поліп

Е) Ознаки перерваної вагітності

6. У хворого в результаті обтурації середньочасточкового бронха вузлом м’яких тканин утворився ателектаз середньої частки правої легені. При бронхобіопсії в зоні обтурації виявлені розростання залозистоподібного атипового епітелію з патологічними мітозами, який проростає в легеневу тканину й хрящ. Якому захворюванню найбільше імовірно відповідають ці дані?

А) *Бронхогенний рак легенів

В) Деформуючий бронхіт

С) Запальний поліп

D) Дисплазія епітелію бронха

Е) Саркома бронха

7. У чоловіка віком 62 роки вилучена нирка, у якій при макроскопічному дослідженні виявлена пухлина у вигляді вузла діаметром 8 см. Тканина пухлини на розрізі строката, з множинними крововиливами, некрозами. Гістологічно: пухлина складається зі світлих клітин, які утворюють альвеолярні та сосочкові структури, помірковано виражений інвазивний ріст. У багатьох клітинах пухлини визначаються патологічні мітози, гіперхромні ядра. Діагностуйте виявлену пухлину нирки.

А) *Світлоклітинний рак

В) Світлоклітинна аденома

С) Аденокарцинома

D) Нефробластома

Е) Ацидофільна аденома з малігнізацією

8. При мікроскопічному дослідженні біоптату з легенів виявлені атипові клітини, які формують множинні ацинарні структури та продукують слиз. Яка гістологічна форма раку легенів має місце у хворого?

А) *Високодиференційована аденокарцинома

В) Помірковано диференційована аденокарцинома

С) Недиференційований рак

D) Помірно диференційований плоскоклітинний рак

Е) Залозисто-плоскоклітинний рак

9. При мікроскопічному дослідженні бронхобіопсії виявлена пухлина, яка побудована з гніздових скупчень атипових клітин багатошарового плоского епітелію, місцями з характерними «перлинами». Ваш діагноз?

А) *Плоскоклітинний рак зі зроговінням

В) Плоскоклітинний рак без зроговіння

С) Солідний рак

D) Слизовий рак

Е) Скір

10. При гістологічному дослідженні біоптату піхвової частини шийки матки у хворої 47 років з ерозією, яка довго не загоюється, виявлені ознаки клітинного атипізма, базальна мембрана – без змін. Поставити діагноз.

А) *Карцинома in situ

В) Ерозія

С) Аденокарцинома

D) Папілома

Е) Ендометріоз





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...