Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклади тестових завдань для самоконтролю. 1. У хворого віком 25 років була вилучена пухлина лобової частини правої півкулі головного мозку діаметром 5 см



1. У хворого віком 25 років була вилучена пухлина лобової частини правої півкулі головного мозку діаметром 5 см, яка була нечітко відмежована від прилеглої тканини. На розрізі однорідного виду, гістологічно складається з клітин, численні відростки яких утворюють густі сплетіння. Яка пухлина мала місце?

А) *Астроцитома

В) Олігодендрогліома

С) Гангліоневрома

D) Епендимома

Е) Хоріоїдпапілома

2. При розтині дитини віком 3 роки у мозочку виявлена пухлина, яка не має чітких меж із навколишньою тканиною, гістологічно побудована з атипових дрібних клітин з гіперхромними ядрами. Достовірніше за все це:

А) *Медулобластома

В) Медулосаркома

С) Метастаз раку

D) Метастаз саркоми

Е) Гліобластома

3. Пухлина в капсулі діаметром 2 см, оперативно вилучена з ампутаційної культі нижньої кінцівки, мікроскопічно складається з веретеноподібних клітин мономорфного вигляду з паличкоподібними ядрами, які утворюють разом з волокнами «палісадні» структури. Який з перерахованих видів пухлин найбільш імовірний?

А) *Доброякісна неврилемома

В) Нейрофіброма

С) Злоякісна неврилемома

D) М’яка фіброма

Е) Фібросаркома

4. У юнака віком 18 років вилучена пухлина, яка локалізувалася в правій півкулі головного мозку, діаметром 3,5 см, на розрізі мала однорідний вигляд із дрібними кістами. Стосовно навколишніх тканин межа пухлини була нечіткою. Яку пухлину видалили юнакові?

А) *Астроцитома

В) Нейрофіброма

С) Медулосаркома

D) Епендимома

Е) Хоріоїдпапілома

5. Доставлений біоптат вилученої пухлини в чоловіка віком 46 років: пухлина має вигляд осередка однорідної сіро-рожевої тканини, містить кісти та петрифікати. Мікроскопічно пухлина представлена веретеноподібними та невеликими округлими клітинами. Яка це пухлина?

А) *Олігодендрогліома

В) Астроцитома

С) Нейрофіброма

D) М’яка фіброма

Е) Доброякісна неврилемома

6. У 5-річної дівчинки виявлена пухлина, що має вид вузла, котрий містить дрібні кісти, розташованого усередині правого бічного шлуночка. Мікроскопічно клітини пухлини формують розетки навколо судин. Яка пухлина була виявлена в дівчинки?

А) * Епендимома

В) Медулосаркома

С) Метастаз раку

D) Метастаз саркоми

Е) Гліобластома

7. При розтині чоловіка віком 55 років, який помер від гострого порушення мозкового кровообігу в білій речовині лобової частки правої півкулі мозку, виявлена пухлина діаметром 2,5 см. Пухлина мала м’яку консистенцію, строкатий вид. Клітини пухлини містили глікоген. Яку пухлину виявив патологоанатом?

А) *Гліобластома

В) Нейрофіброма

С) Медулосаркома

D) Епендимома

Е) Хоріоїдпапілома

8. При розтині померлої жінки віком 78 років патологоанатом при витягуванні головного мозку виявив пухлину в області задньої черепної ямки у вигляді щільного вузла, спаяного з твердою мозковою оболонкою. Яку пухлину виявив патологоанатом?

А) *Менінгіома

В) Нейрофіброма

С) Злоякісна неврилемома

D) М’яка фіброма

Е) Фібросаркома

9. До лабораторії надісланий біоптат пухлини. Макроскопічно пухлина в капсулі, діаметром 1,3 см, оперативно вилучена з ампутаційної культі нижньої кінцівки. Мікроскопічно складається з веретеноподібних клітин, які утворюють разом з волокнами «палісадні» структури. Який з перерахованих видів пухлин найбільш імовірний?

А) * Шванома

В) Нейрофіброма

С) Злоякісна неврилемома

D) Менінгіома

Е) Епендімома

10. При розтині дитини віком 1,5 роки у черв’яку мозочка виявлена пухлина, яка не має чітких меж із навколишньою тканиною, сіро-рожевого кольору, гістологічно побудована з дрібних атипових клітин, що нагадують медулобласти. Вірогідніше за все це:

А) *Медулобластома

В) Медулосаркома

С) Злоякісна неврилемома

D) Метастаз саркоми

Е) Фібросаркома





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 803 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...