Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Преамбула. Інколи у вступній частині робиться посилання на переговори, що передували контракту, із вказівкою місця та строку їх проведення або на пропозицію продавця із



Контракт купівлі-продажу починається з визначення сторін, тобто з назв фірм або організацій, що є «Продавцем» і «Покупцем», із вказівкою їх повних офіційних найменувань, під якими контрагенти зареєстровані в торговому реєстрі своєї країни, їх місцезнаходження (назва країни або міста). Вказуються також найменування документів, якими керуються контрагенти при укладанні договору (статут підприємства, установчий договір та ін.).

Інколи у вступній частині робиться посилання на переговори, що передували контракту, із вказівкою місця та строку їх проведення або на пропозицію продавця із вказівкою її номеру та дати надіслання.

На перший сторінці контракту вказується його реєстраційний номер, місце і дата підписання. Вказівка місця підписання має велике значення з точки зору того, право якої країни буде застосовуватись до контракту, якщо це питання не оговорено прямо в контракті. Відповідно до ст. 6 ЗУ «Про ЗЕД» права та обов’язки сторін зовнішньоекономічної угоди визначаються правом місця її укладання, якщо сторони не домовились про інше. Отже, сторони можуть укласти і підписати контракт в одній країні, але в самому тексті контракту вказати за взаємною згодою іншу країну.

З датою підписання контракту пов’язані правильне визначення моменту його укладання та встановлення закінченню строку його дії, а значить, і тих юридичних наслідків, які з цим пов’язані. Слід мати на увазі, що порядок написання дати в Україні та за кордоном різний. Тому рекомендується в тексті контракту місяць записувати буквами (наприклад, 12 березня 2002 року – March 12. 2002. Інакше в англійському варіанті буде: 3.12.2002., що в Україні буде невірно трактовано як третє грудня 2002 року).

В Преамбулі вказується також точне найменування посад, прізвищ, імен та по батькові осіб, що підписують контракт, а також найменування документів, з яких випливають їх повноваження на підписання контракту.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...