Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки під час роботи



Вантажно-розвантажувальні роботи слід виконувати тільки за завданням керівника робіт.

До місця виконання вантажно-розвантажувальних робіт не допускати осіб, які не мають відношення до цієї роботи.

Забороняється розвантажувати вантаж в місцях для цього не передбачених: безпосередньо на трубопроводи, електричні кабелі, газопроводи, перекриття будівель.

Розвантажувати вантажі на краю схилу можна тільки з дозволу керівника робіт після прийняття необхідних заходів з недопущення зсуву ґрунту під вантажем, а також зсуву вантажу зі схилу.

Забороняється складування матеріалів навалом, впритул до парканів, стін споруд, пристроїв.

Складування матеріалів, конструкцій, обладнання необхідно робити з урахуванням вимог стандартів, технічних умов на ці матеріали, вироби.

Між штабелями (стелажами) повинні бути передбачені проходи завширшки не менше їх проїзди ширина яких залежить від габаритів транспортних засобів.

При роботі кількох вантажників необхідно точно виконувати команди бригадира чи старшого робітника.

Забороняється складання вантажів на несправні стелажі, підмості.

Навантаження, розвантаження та переміщення великовагових вантажів слід проводити при дотриманні наступних умов:

- при м’якому ґрунті і нерівній поверхні на шляху переміщення вантажів слід укладати дошки, бруски, катки, застосовувати рівні з твердої деревини або металеві труби, достатньої довжини, кінці яких не повинні виступати з під вантажу більше ніж на 30-40 см;

- для підведення катків під вантаж слід користуватися ломами або домкратами;

- при переміщенні по уклонній площині вниз слід застосовувати затримуючі пристрої для того, щоб вантаж не скочувався під дією своєї ваги. Під час переміщення вантажу застерігатися викочування з під вантажу каток. Забороняється брати каток для перекладання його вперед раніше як він звільниться з під вантажу. Катки слід укладати правильно і під час переміщення вантажу слідкувати щоб вони не поверталися під кутом по відношенню до напрямку переміщення вантажу, тому що повернутий каток може піти в сторону і загальмувати переміщення вантажу, придавити ступню. Забороняється направляти каток ногами, поправляти його слід ломами або підбивати кувалдою.

Навантаження та розвантаження вантажів масою від 50 до 500 кг слід проводити з допомогою вантажопідіймальних пристроїв. Відхилення від цих правил допускається лише в тих випадках коли обробляються випадкові вантажі, навантаження та розвантаження яких проводиться вручну з обов’язковою присутністю та під керівництвом відповідальної особи з прийняттям заходів.

Переміщення, навантаження та розвантаження вантажів масою більше 500 кг слід провадити з допомогою вантажопідіймальних пристроїв.

10.9 ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБОТИ

Прибрати робочу зону. Прибрати візки, пристрої та інше устаткування в місце їх утримання.

Зняти спецодяг, помити руки та обличчя з милом, при можливості прийняти душ.

Доповісти керівникові робіт про всі недоліки, які мали місце під час роботи.

10.10 ДІЯ ОГЛЯДАЧА ВАГОНІВ ПРИ ВИНЕКНЕННІ АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЙ

Оглядачі вагонів, виявивши обрив проводів або інших елементів контактної мережі, а також звисаючі з них сторонні предмети, зобов’язані негайно про це повідомити черговому по станції, огородити місце будь-якими підручними засобами і до прибуття монтерів контактної мережі слідкувати, щоб ніхто не наближався до обірваного проводу на відстань ближче, ніж 10 метрів.

Працівники в разі поганого самопочуття повинні припинити роботу, доповісти про це старшому оглядачеві вагонів та звернутись до медпункту.

Надання першої долікарської допомоги. Кожний працівник підприємства повинен вміти надавати першу медичну допомогу.

Перша медична допомога-це комплекс заходів, спрямованих на відновлення або збереження життя і здоров’я потерпілого, які здійснюються не медичними працівниками (взаємодопомога) або самим потерпілим (самодопомога). Одним з найважливіших положень надання першої допомоги являється її терміновість: чим швидше вона надана, тим більше надії на успішний результат.

Послідовність надання першої допомоги:

- Усунути вплив на організм шкідливих факторів, що загрожують здоров'ю і життю потерпілого (вивільнити від впливу електричного струму, винести із забрудненого середовища, погасити одяг, що горить тощо);

- Оцінити стан потерпілого, визначити характер і тяжкість травми, найбільшу загрозу для життя потерпілого і послідовність заходів щодо його порятунку;

- Здійснити необхідні заходи з порятунку потерпілого, спрямовані на поліпшення чи відновлення роботи серця і дихання, зупинку кровотечі, усунення болю;

- Підтримати основні життєві функції потерпілого.

- Створити необхідні умови для транспортування потерпілого до лікувального закладу.

Під час отримання механічної травми необхідно зупинити кровотечу, обробити рану перекисом водню, накласти пов’язку. Якщо накладається джгут, необхідно зафіксувати час його накладення. Джгут можна не знімати на протязі двох годин в теплий час року, а в холодний-однієї години.

У разі переломів необхідно накласти шину, яка фіксує нерухомість пошкоджених частин тіла. Для цього можна використовувати дошки і бинт. Під час відкритих переломів необхідно до накладення шини перев’язати рану.

Під час розтягнення зв’язок необхідно на місце розтягнення накласти

тісну пов’язку і холодний компрес. Під час вивихів кінцівку роблять нерухомою в тому положенні, яке прийняла після травми, на область суглоба накладають холодний компрес.

При ураженні електричним струмом необхідно припинити дію струму (вимкнути напругу, перерубати провід тощо).

Якщо потерпілий не дихає, потрібно застосувати штучне дихання і одночасно непрямий масаж серця. Штучне дихання і масаж серця робиться до тих пір, поки не відновиться природне дихання або до прибуття лікаря.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 749 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...