Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Які критерiї є вирiшальними при проведеннi диференцiйної дiагностики мiж казеозною пневмонiєю та інфiльтративним туберкульозом?



А. Ступінь бактерiовидiлення.
В. Розповсюдженість процесу.
С. Наявнiсть порожнини розпаду у легеневiй тканинi.
D. Наявнiсть ускладнень.
Е. Бурхливий, прогресуючий перебiг захворювання.

9. У хворого 38-ми рокiв на оглядовiй рентгенограмi у S 1-2 лiвої легенi визначається дiлянка затемнення 4х6 см у дiаметрi, малої iнтенсивностi, з нечiткими контурами і проясненням у центрi. У нижнiх вiддiлах лiвої легенi вiдмiчаються малоiнтенсивнi вогнищевi тiнi з нечiткими контурами рiзного розмiру. Встановлено дiагноз iнфiльтративного туберкульозу лiвої легенi.

Який рентгенологiчний тип iнфiльтрату виявлено у хворого?

10. Хвора 48-ми рокiв звернулася до лiкаря зi скаргами на слабкiсть, пiдвищену стомлюванiсть, зниження працездатностi. При об’єктивному обстеженнi хворої патологiї не виявлено. Флюорограма: на фонi фiброзно змiненого легеневого малюнку у верхiвковому (S1) сегментi правої легенi наявнi слабкої iнтенсивностi тiнi розмiром до 1 см з нечiткими контурами.

На підставі якої ознаки виявлені флюорографічні зміни віднесено до вогнищевого туберкульозу легень?

А. Тіні слабкої інтенсивності.
В. Локалізація тіней саме у верхівковому сегменті правої легені.
С. Тіні мають нечіткі контури.
D. Тіні розміщені на фоні фіброзно зміненого легеневого малюнку.
Е. Тіні мають розмір до 1см.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...