Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підбір мікрофільтрів і барабанних сіток



Барабанні сітки і мікрофільтри слід застосовувати для видалення з води крупних плаваючих і завислих домішок (в том числі фіто- і зоопланктона). Мікрофільтр має конструкцію барабана, який обертається, зі зйомними фільтруючими сітчастими елементами, на які натягнуті мікросітки з розмірами чарунок 40х40 або 60х60 мкм. Барабан занурений у приймальну камеру. Річкова вода надходить через бокову стінку всередину барабана, забруднення, що залишились на сітці змиваються у верхньму положенні барабана. Швидкість обертання барабана - 40 – 60 м/год; глибина його занурення у воду – 2/3 діаметра; швидкість фільтрації складає 5 – 25 л/с на 1м2 корисної площі мікросітки; втрати тиску на мікросітці допускаються до 0,2 м, а в установці вцілому – до 0,5м; витрата промивної води – до 1,5% від загальної витрати води.

Разом із мікрофільтрами (барабанними сітками) слід передбачити вхідну камеру, яка забезпечує видалення повітря з води, змішування і контакт з реагентами. Мікрофільтри розташовують над вхідною камерою.

Підбір мікрофільтрів здійснюється за продуктивністю водоочисного комплексу QВВ, м3/добу. Приймаємо 2 робочих і 1 резервний мікрофільтри, продуктивністю кожен:

, м3/добу

Характеристики мікрофільтрів типу МФ і барабанних сіток типу БС наведені в табл. 5.12.

Місткість контактної камери визначаємо за формулою:

, м3 (5.98)

де t – тривалість перебування води в камері, прийм. t = 5 – 20 хв.

Таблиця 5.12 – Технічні характеристики мікрофільтрів і барабанних сіток

Довжину, А, м, і ширину, В, м, камери приймаємо за табл. 5.12 для прийнятої марки мікрофільтра. Тоді поперечний переріз камери:

, м2 (5.99)

Камера повинна складатись не менше, ніж з двох відділень: вона має три вертикальні перегородки, які забезпечують поворот потоку на 180°. Перша перегородка не доходить до максимального рівня води, друга – до дна на висоту 0,9 м.

5.2.9 Розрахунок споруд остаточного очищення води





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 480 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...