Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправи на визначення iндивiдуальних особливостей уяви



1. Iз слiв «парк», «озеро», «лебедi» i «дiти» складiть як можна бiльше речень, якi б включали всi слова.

2. «Човен». До даного слова пiдiбрати слова, якi а) починаються на "ч", але друга буква не є «о»; б) починаються на «чо»; в) римуються зi словом «човен»; г) знаходяться в одному лексичному рядi (наприклад, пароплав);

Написати слово «човень» у вертикальному положенi бiля кожної букви написати: а) слова, якi починаються з цих букв; б) слова, якi починаються з цих букв, але такi, щоб вийшло закiнчене речення.

3. Скласти казку, в яку входили б слова: «баба», «дiд», «Курочка Ряба», «трактор».

4. Подивiться у вiкно, на що подiбне дане дерево? (Можна використати чорнильнi плями за Роршахом).

5. Скласти казку про пори року.

6. «Казка навпаки». Розкажiть казку «Червона шапочка», але з умовою, що Червона шапочка є недоброю, а Вовк – дуже добрий.

7. «Що буде потiм?» Придумайте продовженння казки "Рiпка".

8. «Салат iз казок». Об'єднайте героїв казок i створiть нову, дотримуючи психологiчних особливостей героїв. Наприклад, Буратiно, Дiд (iз казки «Золота рибка»), Курочка Ряба, Коза-Дереза.

9. Намалюйте фантастичного звiра. Дайте йому назву i проаналiзуйте, що дало поштовх до його намалювання.

10. Лабiринт. Група розбивається на пари. В кожнiй парi один iз учасникiв за допомогою усних вказiвок - команд «заводить» свого партнера в уявний лабiринт, схему якого у виглядi ломаної лiнiї з прямими кутами тримає перед собою, але не показує своєму партнеровi. Команд може бути вiд 3 до 9. Перша вхiд у лабiринт - «Прямо», iншi - наступнi можуть бути «Направо», «Налiво» i т.д. «Пройшовши» подумки лабiринт, партнер повинен розвернутися на 180 градусiв i подумки вийти з нього, вголос повiдомляючи про всi свої перемiщення.

Цю вправу можна проводити й iншим способом: студент усно складає сам лабiринт i потiм з нього виходить. Партнер фiксує тiльки його ходи.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...