Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Складання реабілітаційних програм



1. Складання реабілітаційних програм

Складання реабілітаційних програм є невід'ємною частиною при організації реабілітаційно-відновлювального процесу в лікувально-профілактичних установах, реабілітаційних центрах, санаторіях.

На всіх етапах реабілітаційної програми передбачається звернення до особистості хворого, поєднання біологічних і психосоціальних форм лікувального відновного впливу.

Для її складання необхідно враховувати весь комплекс змін (морфологічних, фізіологічних, психологічних) та керуватися правилами, які передбачають:

-Партнерство лікаря, реабілітолога і пацієнта, визначення реабілітаційного потенціалу хворого, особливо його рухових можливостей,

-Різнобічність впливів, тобто облік всіх сторін реабілітації для кожного хворого.

-Комплексність лікувально-відновних заходів, ступінчастість (перехідність) проводяться впливів (поетапне призначення відновлювальних заходів з урахуванням динаміки функціонального стану хворого).

Визначення реабілітаційного потенціалу хворого є істотним моментом при підготовці програми і вимагає вирішення декількох основних завдань:

1.З 'ясування характеру рухових порушень і ступеня обмеження рухової функції.

2.Визначення можливості повного або часткового морфологічного і функціонального відновлення у хворого пошкодженого ланки ОДА, або порушеної функції пошкодженого органу чи системи.

3.Дальнейшій прогноз розвитку адаптаційних і компенсаторних можливостей організму хворого при даному захворюванні.

4.Оценка фізичної працездатності організму в цілому та функціональної спроможності окремих органів і систем з урахуванням визначення переносимості різних за характером, обсягом та інтенсивністю фізичних навантажень в процесі реабілітації.

Результати оцінки реабілітаційного потенціалу слід розглядати в динаміці, що дозволяє об'єктивно встановлювати ефективність реабілітаційної програми та окремих занять з метою їх подальшої корекції.

2. Реабілітаційна програма. Складові частини реабілітаційної програми

Будь-яка реабілітаційна програма повинна складатися з 2-ух частин: 1 - медична та 2 - безпосередньо програма фізичної реабілітації (див. Додаток 1)

Перша частина реабілітаційної програми повинна містити паспортні дані і всі відомості про захворюваність людини від моменту появи перших ознак і до теперішнього моменту.

Медична частина реабілітаційної програми (РП) включає в себе ряд розділів, які повинні бути представлені в суворій послідовності:

1.Паспортние дані, обліково-статистичні відомості.

2.Данная суб'єктивного дослідження:

а) скарги

б) анамнез захворювання (Anamnesis morbi)

в) анамнез життя (Anamnesis vitae)





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 694 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...