Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Статичні і динамічні ризики



Слід виділити ще дві великі групи ризиків: статичні (прості) і динамічні (спекулятивні). Особливість статичних ризиків полягає в тому, що вони практично завжди несуть в собі втрати для підприємницької діяльності. При цьому втрати для підприємницької фірми, як правило, означають і втрати для суспільства в цілому.

Відповідно до причиною втрат статичні ризики можуть далі підрозділятися на наступні групи:
ймовірні втрати в результаті негативної дії на активи фірми стихійних лих (вогню, води, землетрусів, ураганів і т. п.);
ймовірні втрати в результаті злочинних дій;
ймовірні втрати внаслідок прийняття несприятливого законодавства для підприємницької фірми (втрати пов'язані з прямим вилученням власності або з неможливістю стягнути відшкодування з винуватця через недосконалість законодавства);
ймовірні втрати в результаті загрози власності третіх осіб, що призводить до вимушеного припинення діяльності основного постачальника або споживача;
втрати внаслідок смерті або недієздатності ключових працівників фірми або основного власника підприємницької фірми (що пов'язано з труднощами підбору кваліфікованих кадрів, а також з проблемами передачі прав власності).
На відміну від статичного ризику динамічний ризик несе в собі або втрати, або прибуток для підприємницької фірми. Тому їх можна назвати «спекулятивними». Крім того, динамічні ризики, що ведуть до збитків для від слушною фірми, можуть одночасно принести виграш для суспільства в цілому. Тому динамічні ризики є важкими для управління.

10 Класифікація ризиків за змістом.
За змістом ризики класифікують таким чином:
- Політичний ризик;- Виробничий ризик;- Комерційний ризик; - Фінансовий ризик; - Технічний ризик;- Галузевий ризик;- Інноваційний ризик.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1774 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...