Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принципи



Поділ пухлин на групи за стадіями онкологічного процесу грунтується на тому, що при локалізованих пухлинах відсоток виживаємості значно вищий, ніж при місцево-поширених та поширених пухлинах. Відносно умовно ці стадії поділяють на ранні та пізні'. Насправді стадія захворювання в момент постановки діагнозу не може відображати не тільки темп росту та розповсюдження пухлини, але і її тип та взаємозв'язок з організмом. Тим більше не можемо ми ще сьогодні встановити чітко наявність субклінічних метастазів.

Основним мотивом міжнародної класифікації новотворів та розповсюдження процесів являється розробка методики уніфікованого уявлення клінічних даних.

Всі ознаки класифікації: з локалізації пухлини, клінічній та анатомічній розповсюдженості процесу, який визначається із даних клінічного дослідження, продовженості симптомів або ознак, із статі та віку хворих, гістологічної будови, ступеня злоякісності та інше, в повній мірі впливають на прогноз захворювання.

Визначення прогнозу захворювання та планування найбільш ефективного курсу лікування - найважливіша задача клініциста. Основні принципи класифікації повинні застосовуватися до всіх локалізацій пухлин не залежно від запланованого лікування. Стадія процесу більш інформативна коли вивчені дані гістологічного дослідження після біопсії чи хірургічного втручання.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...