Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Quot;Обхід" підприємства



Істотну допомогу при оцінці корпоративної культури надає спонтанний обхід фірми. При цьому необхідно звернути увагу на наступні організаційні культурні індикатори (таблиця 9.6).

Таблиця 9.6. Основні напрями аналізу "обходу" підприємства при оцінці корпоративної культури

№ з/п Напрямки аналізу
1. "Зовнішність" підприємства:
1.1 Будівля: - стиль і форма: висота, архітектурний стиль і т.д.; - зовнішній вигляд: фасад, розмір і стан вивіски, наявність в ній усіх букв і т.д.; - географічне положення: центр міста, околиця і т.д.
1.2 Оточення: - віддаленість від основних магістралей, наявність покажчиків, довколишні організації; - чистота, порядок довкола будівлі і т.д.; - паркування: хто? де? поряд з ким? і т.д.
2. "Прохідна":
2.1 Приміщення для відвідувачів: - обстановка: квіти, мармур, картини, фотографії, реклама і т.д.; - атмосфера очікування.
2.2 Ритуал прийому відвідувачів на підприємстві: - перша людина, з якою ви контактували: хто? у що одягнений? чому саме він?; - кількість проведеного вами в прохідній часу (хто вас звідти забрав?); - тон, такт співробітників, які при вас відповідали на дзвінки; - готовність "зустрічаючого" персоналу допомогти вам і т.д.
3. Обхід підприємства:
3.1 Супровід: - поведінка супроводжуючого: розповідь про традиції фірми, гордість за організацію, міміка, глибина в поясненнях специфічних проблем організації, корпоративний жаргон, представлення відділів і т.д.; - представлення працівників: ім'я, прізвище, вітання; - ведення переговорів "на ходу", жарти і т.д.; - відношення до вас: страх, пошана, доброта і т.д.
3.2 Порядок екскурсії: - показані вам об'єкти, порядок їх показу, акцент на окремих об'єктах і т.д.
3.3 Спостереження протягом обходу: - логіка розташування кабінетів; - атмосфера на підприємстві: гумор, соціально-психологічний клімат, стрес; - поведінка працівників: розмови, поведінка під час перерв і т.д.; - оснащеність робочих місць: технічні засоби, кольори, музика і т.д.; - засоби комунікації і ін.




Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...