Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Головне меню



Для входу в головне меню можна натиснути клавішу F10. У результаті на одному з елементів меню з'явиться підсвічений курсор. Вибір потрібного елемента меню можна здійснити двома способами:

a) Переміщення курсору до потрібного елемента меню і натискання клавіші Enter;

b) Натискання клавіші з першою буквою потрібного елементу меню.

Після вибору елемента головного меню на екрані з'являється спадаюче меню, зі списком пунктів цього меню, на одному з яких буде підсвічений курсор. Вибрати потрібний пункт меню можна такими ж двома способами.

Перервати будь-яку дію при роботі з меню можна, натиснувши клавішу ESC. Виконання деяких пунктів меню в даний момент стає неможливим. У цьому випадку немає букв, виділених іншим кольором, і курсор має інший колір.

Деякі пункти підменю можуть мати свої підменю, що розширюють деталі цього пункту. Такі пункти меню відзначені темним трикутником праворуч. Деякі пункти підменю мають праворуч ключі On/Off. Змінити стан можна, підвівши курсор до цього пункту меню і натиснувши клавішу Enter.

Якщо за пунктом спадаючого підменю буде три крапки, то в результаті вибору цього пункту на екрані з'явиться блок чи вікно діалогу. При роботі в блоці діалогу можна користуватися п'ятьма основними засобами керування:

1) кнопками селективними – це кнопки, що взаємно виключають варіанти вибору, у зв'язку з чим, ці кнопки завжди поєднуються на екрані в логічно зв'язані групи, і в кожен момент у будь-якій окремо узятій групі в стані On може бути тільки одна кнопка;

2) кнопками тригерними – при виборі якої усередині її з'являється символ Х, що вказує, що параметр, що відповідає даній кнопці, встановлений у стан On;

3) кнопками дії – це кнопки OK, CANCEL, HELP;

4) блоками введення – вони дозволяють уводити текст і використовувати велику частину клавіш редагування тексту;

5) блоками списку – дозволяють за допомогою курсору вибрати потрібний елемент зі списку.

Для переходу по блоках використовується кнопка Tab.

Опис елементів головного меню:





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...