Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хто буде нести майнові наслідки знищення обладнання?



Завдання № 5

За договором прокату суб'єкт підприємницької діяльності Борисов передав Іванову бензопилу в користування строком на 1 рік зі сплатою орендної плати щомісячно. Іванов сплатив орендну пла­ту за перший місяць та поїхав на заробітки по селах пиляти дрова місцевим мешканцям. В селі при розвантаженні дров колода впала на Іванова та зламала йому ногу. Знайомий Іванова Сидоров поба­чив, що Іванов через хворобу не в змозі пиляти дрова, попросив у нього бензопилу для виконання цієї роботи. Іванов погодився. Че­рез тиждень у Сидорова бензопилу вкрали. Коли через два місяці Іванов одужав та приїхав у місто, Борисов звернувся до нього з по­зовом про сплату орендної плати за два місяці, пені за прострочен­ня оплати орендної плати та про відшкодування вартості втраченої бензопили.

Чи мав право Іванов передавати пилу Сидорову?

Хто зобов'язаний відшкодувати Борисову вартість втраче­ної бензопили: Іванов чи Сидоров?

Яке рішення має прийняти суд?

Тема: Зобов’язання, що виникають у зв’язку з виконанням робіт.

Контрольні питання:

1. Поняття та ознаки договору підряду.

2. Сторони договору підряду. Права та обов'язки сторін.

3. Ризик у підрядних відносинах.

4. Конструкція «генерального підряду».





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...