Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яке рішення повинен винести суд? Хто повинен доводити факт порушення правил користування предметом прокату?



Хто повинен доводити факт порушення правил користування предметом прокату?

Завдання № 4

Вайсман передав у тимчасове користування свою автомашину «Жигулі» гр-ну Козлєвичу без вказівки строку договору. Сторони домовилися, що плата за користування автомашиною буде залежати від пробігу (за кожні 1000 км пробігу - сума в гривнях, що еквівалентна 100 доларам США). У письмовому договорі передбачалося також, що Козлєвич поверне автомашину на першу вимогу Вайсмана.

Після закінчення перших двох місяців експлуатації Козлєвич був змушений замінити акумулятор, що вийшов з ладу, відрегулювати систему запалювання, установити нові покришки та замінити лампочки стоп-сигналів, що вийшли з ладу, а також поставити нові крила замість прогнилих. За всі роботи, що були виконані станцією автосервісу, Козлєвич заплатив у гривнях суму, еквівалентну 600 доларам США. Крім того, Козлєвич самостійно пофарбував колісні диски, придбав нові чохли для сидінь і встановив магнітолу та антену, витративши на це додатково таку ж суму.

Після п'яти місяців експлуатації Вайсман зажадав повернути машину через тиждень і виплатити орендну плату з урахуванням того, що за зазначений період машина пройшла 5000 км. Козлєвич погодився повернути машину тільки після того, як він «наїздить» на ній 12 000 км, оскільки саме цю суму він витратив на її ремонт. Необхідність компенсації зроблених їм витрат він мотивував тим, що найближчим часом необхідно пройти технічний огляд автомобіля, що без проведених ремонтних робіт здіснити неможливо. Сторони до згоди не прийшли, і Вайсман звернувся до суду.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 291 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...