Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програма ознайомчої практики



Згідно з навчальним планом підготовки висококваліфікованих спеціа­лістів з менеджменту та управління фізичним вихованням і спортом для студентів І курсу проводиться ознайомча практика. Вона є невід'ємною частиною навчального та виховного процесу, направленого на створення оптимальних умов для набуття студентами базових (загальних) уявлень про специфіку та особливості функціонування організацій фізкультурно-спортивної спрямованості у сучасних соціально-економічних умовах в Україні.

Ознайомча практика для студентів І курсу проводиться з метою форму­вання професійної зацікавленості в опануванні спеціальних знань, створення чітких уявлень з проблем сучасного фізкультурного руху, а також формування необхідних навичок для скорішого адаптування до навчально­го процесу і спеціальних дисциплін.

Завдання ознайомчої практики:

1. Ознайомити з основами професійної діяльності менеджера фізично­го виховання і спорту (керівника фізкультурно-спортивної організації або структурного підрозділу).

2.Створити загальні уявлення про типи та специфіку організаційних структур (різних форм власності), що забезпечують процес управління у сфері фізичної культури і спорту.

3. Ознайомити студентів з досвідом кращих фізкультурно-спортивних організацій, які надають населенню послуги засобами фізичної культури і спорту.

Після проходження ознайомчої практики студенти мають:

знати характерні рисита особливості цільової спрямованості функціонування фізкультурно-спортивних організацій (різних форм власності), а також найактуальніші проблеми, що мають місце в діяльності менеджера (керівника) фізичного виховання і спорту;

уміти коректно формулювати питання та спілкуватися з менеджерами (керівниками) і персоналом фізкультурно-спортивних організацій та аналізувати отриману інформацію.

Термін практики – 12 годин (2 дні).

Зміст і структура ознайомчої практики відповідають профілю спеціалізації "Менеджмент і управління фізичним вихованням і спортом", цільовій спрямованості функціонування фізкультурно-спортивних організацій та відтворюють основні види робіт, характерні для професійної діяльності менеджера (керівника) фізичного виховання і спорту;

I. Знайомство з об’єктом практики.

II. Навчально-методична робота.

І.Знайомство з об'єктом практики

На об'єкті практики студенти знайомляться з представниками апарату управління та персоналом фізкультурно-спортивної організації, а також з її цільовою спрямованістю та особливостями функціонування.

Здійснюють екскурсію на спортивні споруди, підпорядковані фізкультурно-спортивній організації, та спостерігають за проведенням занять та і ходів, що проводяться в фізкультурно-спортивних організаціях.

Процес знайомства передбачає тісне спілкування студентів із фахівця­ми та можливість безпосередньо отримати відповіді на питання щодо професійних інтересів у сфері управління та менеджменту фізичного виховання і спорту.

Відповідно до затвердженої структури аналізу інформації, яку отриму­ють студенти у фізкультурно-спортивних організаціях, практиканти зна­йомляться з регламентом, персоналом підрозділів організації, її місцем у системі функціонування фізкультурно-спортивної організації та її діловими взаємовід­носинами, які складаються в масштабі регіону (країни, області, міста, ра­йону).

Отримана інформація є необхідною для оформлення характеристики фізкультурно-спортивних організацій, затверджених як об'єкти практики.

II. Навчально-методична робота

Цей вид роботи передбачає участь студентів у методичних нарадах, са­мостійну роботу зі спеціальними літературними джерелами, оформлення поточної та підсумкової документації. Студенти-практиканти відвідують заходи, що проводяться у фізкультурно-спортивних організаціях.

Під час перебування на практиці та знайомстві з особливостями механіз­му управління і функціонування організації та її підрозділів студенти мають можливість отримати необхідну інформацію та оформити документи.

Самостійна робота студентів полягає у вивченні та конспектуванні най­важливіших правових та програмно-нормативних документів, які визнача­ють державну політику в галузі фізичної культури і спорту, а також пер­спективи її розвитку.

Перелік навчальної обліково-звітної документації з ознайомчої практики:

1. Індивідуальний план роботи студента на період практики.

2. Характеристика фізкультурно-спортивної організації. 3. Опитувальний лист студента.

4. Матеріали з самостійної роботи.

5. Рекомендації студента до організації та проведення ознайомчої практики.

Розрахунок годин та графік проходження практики конкретизується та уточнюється за специфікою базових об'єктів, з якими ознайомлюються студенти.

Оформлення документів практики

У період практики студенти оформляють поточну документацію відпо­відно до затвердженого переліку, особливостей функціювання фізкультур­но-спортивних організацій.

Методичні вказівки до складання документації, вимоги до оформлення та їх оцінка покладаються на методиста кафедри.

Документи відповідно до порядкового номера і їх переліку розмішують у папку обліку роботи. Всі документи оформляються на папері формату Л-4. Кожний документ має титульний лист, дату складання, особистий під­пис студента-практиканта та оцінку методиста. Оформлена папка обліку роботи з усіма необхідними документами, затвердженими методистом, по­дається на захист.

Питання, які виносяться на захист практики

1. Організаційна структура об’єктів практики, загальна характеристика

2. Правові основи діяльності фізкультурно-спортивної організації (за матеріалами самостійної роботи).

3.Характеристика особливостей управління персоналом в організації.

4. Мета, завдання та критерії ефективності роботи організації.

5. Характеристика особи керівника організації та стилю його роботи.

6.Характеристика ресурсного забезпечення фізкультурно-спортивної організації.

№ з/п Зміст діяльності студента Кількість годин Термін виконання, дні
1. 2.   3.   4. 5. 6.     7. Участь у конференції з практики Участь у методичних нарадах і заняттях Знайомство з об’єктами практики та - правовими та програмно-нормативними документами - організаційне забезпечення - ресурсне забезпечення Відвідування на об’єкті практики Виконання самостійної роботи Оформлення навчальної обліково- звітної документації для захисту практики Захист практики Усього:           1,2   1,2     1,2 1,2 1,2    

7. Характеристика організаційного забезпечення фізкультурно-спортивної організації.

8. Стан матеріально-технічного забезпечення організації та його вплив на ефективність її функціонування.

9. Регламент діяльності організації, його особливості.

Розрахунок годин та графік проходження практики конкретизується та уточнюється за специфікою базових об'єктів, з якими ознайомлюються студенти (табл.2.2.1).

Таблиця 2.2.1.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 573 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...