Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Метод неповної взаємозамінності



Сутність методу полягає в тім, що точність 3Л досягається в заздалегідь обумовленої частини виробів шляхом включення в них складових ланок без підбора, сортування чи зміни розміру. Тобто принцип складання залишається таким же як і в попередньому методі, але визначений відсоток виробів, що враховується коефіцієнтом ризику t, (див. таблицю 3.1) може мати розмір замикаючого ланки який виходить за межі заданого конструктором поля допуску (такі вироби будуть браком).

Метод раціональний при багатоланкових ланцюгах (до 10 ланок). При цьому застосовується імовірнісний метод розрахунку очікуваної похибки ЗЛ, що дозволяє розширити допуски на розміри складових ланок при встановленні припустимого для даних умов виробництва ступеня ризику і виконанні умови 3.6.

 
 

де t – коефіцієнт ризику;

l - коефіцієнт, що враховує закон розподілу дійсних розмірів складових ланок. Для закону Гауса l =1/9;

Т - допуск розміру Аi – тої складової ланки.

Область застосування великосерійне і масове виробництво.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...