Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік консигнаційних операцій



У консигнатора товари, які надійшли від постачальника обліковують­ся на забалансовому рахунку 023 «Матеріальні цінності на відповідному зберіганні».

При відображенні реалізації таких цінностей вони списуються з поза­балансового рахунку за кредитом рахунку 023. В обліку консигнатора вартість реалізованих товарів списується за цінами продажу в кредит ра­хунку 703 «Дохід від реалізації робіт і послуг» з одночасним відображен­ням частини виторгу, що належить консигнанту-нерезиденту, за дебетом рахунку 703. Одержаний дохід також зменшується на суму мита, митних зборів та інших митних платежів, які були оплачені при ввезені таких то­варів від нерезидента. Витрати, пов'язані з наданням послуг з реалізації товарів за договором консигнації у консигнатора збираються на рахунку 903 «Собівартість виконаних робіт, послуг».

У консигнанта відвантажені за договорами консигнації товари обліко­вуються на балансі до моменту їх реалізації і відображаються на рахунку 283 «Товари на комісії».

При відображенні реалізації (перехід прав власності) в обліку консиг­нанта вартість реалізованих товарів списується за цінами продажу в кре­дит рахунку 702 «Дохід від реалізації товарів» з одночасним відображен­ням первісної вартості цих товарів за кредитом рахунку 283 і дебетом рахунку 902 «Собівартість реалізованих товарів».





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...