Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Сімейне законодавство



Рекомендована кількість годин - 8 годин.

Питання до теми:

1. Основні засади сімейного законодавства.

2.Структура та джерела сімейного права. Сімейне законодавство.

3. Підстави застосування к сімейним відносинам цивільного законодавства та норм міжнародного права.

4. Умови застосування сімейного та цивільного законодавства по аналогії.

Завдання 2. Визначте нормативно-правові акти, які підлягають застосуванню до спірних правовідносин:

А) Між подружжям Смирновими було розірвано шлюб за рішенням суду від 10 серпня 2002 року. Жоден з подружжя не зареєстрував розірвання шлюбу в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Чи є шлюб між подружжям Смирновими припиненим?

Б) Петрова Лілія, не перебуваючи у шлюбі, 22 січня 2002 року народила сина – Сергія. У 2013 році вона вирішила звернутися до суду з позовом до Корнієнка Володимира про визнання батьківства щодо сина Сергія. Як необхідно сформулювати позовні вимоги Петрової?

В) Протягом шлюбу (1999-2012 роки) подружжя Калініни набули наступне майно: у 1999 році був придбаний житловий будинок за договором купівлі-продажу; у 2002 році був придбаний золотий годинник для дружини; у травні 2012 року Калінін разом зі своїми батьками приймав участь у приватизації квартири, яка була передана їм у спільну часткову власність; у 20012 році був придбаний швейцарський годинник для чоловіка. Яке майно належить подружжю на праві спільної сумісної власності?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 404 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...