Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Курс українознавства та української мови



Курс українознавства та української мови

Лещенко Т.О.

УКРАЇНСЬКА МОВА ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

1 КУРСУ МЕДИЧНОГО І СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТІВ

ПОЛТАВА –2011

Видавництво «Астрая»

УДК 81.161.2:81’276.5: 61(075.8)

Лещенко Т.О. Українська мова за професійним спрямуванням: методичні вказівки

для самостійної роботи студентів 1 курсу медичного і стоматологічного факультетів / Т.О. Лещенко.- Полтава, 2011. – 73 с.

МОДУЛЬ “Призначення та класифікація документів. Основні вимоги до складання й оформлення текстів документів. Культура писемного та усного ділового мовлення ”.

Рекомендовано ЦМК ВДНЗ України “УМСА”,протокол № 5 від 17 лютого 2011 р.

Рецензент – кандидат філологічних наук, доц. Знаменська І.В.

ПЕРЕДМОВА

За кредитно-модульною системою предмет “Українська мова за професійним спрямуванням” вивчають студенти 1 курсу медичного і стоматологічного факультетів за спеціальностями 7.110101 “Лікувальна справа”, 7.110104 “Педіатрія”, 7.110106 “Стоматологія”. На самостійну роботу студентів програмою відведено 90 год. Методичні вказівки покликані допомогти студентам у засвоєнні відповідних тем та в опануванні й удосконаленні практичних навичок.

Структура “Методичних вказівок” відповідає змістовим модулям програми й охоплює такі теми: за змістовим модулем №1 - розпорядчі документи (наказ, розпорядження, вказівка); обліково-фінансові документи (акт, доручення, розписка); господарсько-договірні документи (договір, трудова угода); довідково-інформаційні документи (звіт, лист, оголошення, анотація, рецензія, відгук, довідка, запрошення); організаційні документи (протокол, витяг з протоколу, статут, інструкція, правила, положення); за змістовим модулем № 2 - труднощі наголошення українських медичних термінів; апостроф у медичних термінах; подвоєння приголосних у медичних термінах; труднощі правопису префіксів у медичних термінах; правопис складних іменників-медичних термінів; правопис складних прикметників-медичних термінів; труднощі вживання іменників у мові медицини; особливості вживання числівників, займенників у професійній мові лікаря; особливості вживання прислівників, дієприслівників і дієприкметників у мові медицини; уживання прийменників у професійній мові медицини; культура мови лікаря.

До кожної теми пропонуються завдання для самоконтролю.

Рівень засвоєння тем і опанування практичними навичками перевіряється за допомогою поточного контролю на заняттях і на підсумковому модульному контролі.

Навчальна дисципліна Українська мова за професійним спрямуванням
Модуль 1 Культура писемного та усного ділового мовлення. Призначення та класифікація документів.Основні вимоги до складання й оформлення текстів документів
Змістовий модуль 1 Призначення та класифікація документів. Основні вимоги до укладання й оформлення документів
Тема Розпорядчі документи: наказ, розпорядження, вказівка

Під час вивчення теми звернути увагу на визначення, текст, реквізити, особливості написання документів, поширені мовні звороти.

Конкретні цілі:

· засвоїти визначення, текст, реквізити, особливості написання документів, поширені мовні звороти;

· опанувати навичками написання документів;

· вивчити поширені мовні звороти.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 233 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...