Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конституційні засади політичних інститутів та політичної системи



Конституційне право як “політичне” право: свобода політичної діяльності та національна конституційна система. Основні конституційні принципи політичної системи суспільства. Порядок легалізації асоціацій.

Конституційний статус політичних партій: еволюція та інституціоналізація. Правосуб’єктність політичних партій: програмні цілі та статут; організаційно-територіальна структура та демократичність; періодична участь у виборах. Державне фінансування діяльності політичних партій.

Структура громадянського суспільства та конституційний статус громадських інституцій: соціальні спільності, сім’я, церква, школа. Свобода асоціацій та конституційна система: принцип добровільного членства та явочний порядок легалізації. Конституційний статус асоціацій підприємців та їх вплив на державну політику. Союзи споживачів та безпека довкілля.

Конституційний статус професійних спілок: поняття, функції та завдання. Порядок легалізації профспілок. Участь профспілок в укладанні колективних трудових угод та у вирішенні колективних трудових конфліктів.

Вплив релігії на структуру національних конституційних систем. Конституційне оформлення статусу релігійних утворень: релігійні громади, світові релігії та структура публічної влади. Свобода совісті та віросповідання, відділення церкви від держави, церква та академічна свобода.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 477 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...