Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Екзаменаційний білет №3



1. Загальні положення, структура Правил. Концептуальні положення розробки нової редакції „Правил безпеки у вугільних шахтах”.

Правила безпеки у вугільних шахтах поширюються на діючі та такі, що будуються, реконструюються, закриваються, та закриті гідрозахисні шахти, підприємства і організації, які виконують роботи на вугільних шахтах, незалежно від форм власності.

Вимоги Правил обов'язкові для всіх працівників, які беруть участь у проектуванні, будівництві та експлуатації шахт, гірничих виробок, будівель, споруд, машин, обладнання, приладів і матеріалів, а також для осіб, робота або навчання яких пов'язані з відвідуванням шахт.

Правила встановлюють порядок безпечного ведення гірничих робіт і використання гірничошахтного, транспортного та електротехнічного обладнання, провітрювання та протиаварійного захисту гірничих виробок, забезпечення пилогазового режиму, виробничої санітарії та охорони праці. Структура Правил містить 11 розділів, у яких відображено ці питання.

Розроблення Правил здійснено з позицій наступних концептуальних положень:

урахування досвіду впровадження на підприємствах галузі попередньої редакції Правил (2005 р.), отриманих зауважень та пропозицій до їх змісту;

включення до Правил вимог директив Євросоюзу з питань охорони праці на вуглевидобувних підприємствах;

відповідність норм Правил безпеки вимогам нормативних документів, що регламентують порядок розробки, затвердження Держгірпромнаглядом та реєстрації у Міністерстві юстиції України.

2. Протипожежний захист і пожежна безпека:

- загальні вимоги;





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 371 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...