Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аварійність та травматизм на підприємствах вугільної промисловості



Аварійність та травматизм на підприємствах Міністерства вугільної промисловості знаходяться на високому рівні. У 2009р. в галузі трапилось 107 нещасних випадків зі смертельними наслідками, третина з яких приходиться на аварії з груповим травматизмом. Найбільш тяжкі за наслідками аварії сталися на ш. „Новодзержинська” (обвалення породи та вугілля, загинуло 6 осіб), на ш. ім. Скочинського ДП „ДВЕК” (ГДЯ, загинуло 13 осіб), на ш. ім. Кірова ДП „Макіїввугілля” (вибух метаноповітряної суміші, загинуло 8 осіб). За 7 місяців 2010 р. смертельний травматизм склав 56 випадків. Найбільш резонансна аварія сталася 06.06 на ш. ім. Скочинського ДП „ДВЕК” (ГДЯ, загинуло 5 осіб). Основні небезпечні чинники, що діють у вугільних шахтах:

- обвалення породи та вугілля;

- гостра серцево – судинна недостатність;

- транспорт та підйом;

- вибухи газу та пилу;

- газодинамічні явища;

- падіння людей.

Основним напрямком профілактичної роботи із запобігання виробничому травматизму та аварійності на підприємствах вугільної промисловості є дотримання вимог нормативних документів (у першу чергу, „Правил безпеки у вугільних шахтах”) при веденні робіт на вуглевидобувних підприємствах галузі.

2. Електротехнічне господарство:

- освітлення;

- шахтні лампові;





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...