Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. У процесі підготовки до практичного заняття кожен студент має розробити проект зовнішньоекономічного контракту і представити його в завершеному вигляді на



Завдання 1.

У процесі підготовки до практичного заняття кожен студент має розробити проект зовнішньоекономічного контракту і представити його в завершеному вигляді на занятті. Предмет контракту затверджується окремо для кожного студента залежно від його номеру у списку групи:

Номери від 1 до 9 – контракт купівлі-продажу;

Номери від 10 до 18 – бартерний контракт;

Номери від 19 до 27 – контракт на виконання робіт.

Проект контракту повинен бути підготовлений кожним зі студентів особисто на основі знань, отриманих у процесі навчання, а також самостійної роботи з нормативним матеріалом. Не допускається подання як проекту контракту різних типових форм, не адаптованих до умов угоди. Так само не можуть представлятися чинні контракти (на бланках організацій, з підписами й печатками, у вигляді типографського тексту із внесеними в нього записами тощо). За бажанням студента як основа для підготовки проекту може бути використана будь-яка типова форма. Однак типовий контракт повинен бути перероблений студентом з урахуванням умов конкретної угоди, а також тих знань щодо складання контракту, які отримані при самостійному вивченні відповідної літератури.

Проект контракту повинен містити всі необхідні відомості про учасників угоди, предмет контракту, строки, порядок виконання тощо. У ряді випадків окремі відомості, цифри й дані можуть бути винесені в додаток до контракту (додавати їх до проекту не обов'язково). Однак у контракті повинне міститися посилання на відповідний додаток. Не можуть виноситися в додаток істотні умови контракту.

Проект контракту має бути розбитий на статті (при необхідності також на розділи й частини), що мають наскрізну нумерацію. Не допускається заміняти окремі положення проекту прочерками, пробілами тощо. Ліворуч на аркушах повинні бути залишені поля, сторінки роботи повинні бути пронумеровані, проект підписаний студентом із зазначенням прізвища та ініціалів і номеру академічної групи.

Окрім цього, слід підготувати невелику усну доповідь із характеристикою власного проекту.

Завдання 2.

У договорі, укладеному між українською і німецькою фірмою про заснування на території України спільного підприємства було обговорено, що всі суперечки, пов’язані зі створенням та діяльністю спільного підприємства будуть розглядатися судом у Цюріху на основі швейцарського матеріального і процесуального права.

Дайте оцінку такої угоди про застосування права.

Завдання 3.

Італійська фінансова компанія «Фіренца» надала кредит українському акціонерному товариству «Промінь». З метою забезпечити повернення кредиту компанія «Фіренца» уклала з українським АТ договір застави будівлі готелю, що знаходився у власності товариства. Згідно із застереженням, що містилося в договорі, належним до застосування визнавалося італійське право, де реєстрація застави нерухомості не передбачається, тому цей договір в Україні не реєструвався та нотаріально не посвідчувався. Арбітражне застереження передбачало розгляд спорів Міжнародним комерційним арбітражем при ТПП України.

Розглядаючи спір, що виник внаслідок невиконання зобов’язань по поверненню кредиту, представник АТ «Промінь», посилаючись на законодавство України, просив суд визнати недійсним договір застави готелю.

Яке рішення, на Вашу думку, має прийняти суд? Аргументуйте власну позицію.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...