Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опис стенда



Для дослідження трифазних лічильників використовується коло, схема якого наведена на рис. 2.5.

Рисунок 2.5 - Схема стенда для вимірювання активної і реактивної енергій в трифазному колі

Необхідний режим навантаження може бути заданий включенням тумблерів, що встановлені в колах резисторів R і індуктивностей L в необхідній комбіиації.

Для контролю наданого режиму навантаження використовуються ті ж вимірювальні прилади - амперметр, вольтметр, фазометр, що і при дослідженні однофазного лічильника, їхнє переключення з однофазної схеми у трифазну здійснюється тумблером "Сеть" встановлюваним у верхнє положення. При цьому верхня межа виміру амперметра А змінюється з 10 до 5 А шляхом виключення внутрішнього трансформатора струму.

З метою забезпечення можливості пофазного вимірювання потужностей, переключення амперметра, вольтметра і фазометра у будь-яку фазу може бути виконано за допомогою перемикача, що мас три положення – А, В, С (на схемі не показано).

У вторинних колах трансформаторів струму ТТ1 і ТТ2 з номінальними коефіцієнтами трансформації КІН = 1/5 встановлено тумблери, призначені для замикання їхніх вторинних обмоток. Трансформатори напруги ТН1 і ТН2 мають номінальні коефіцієнти трансформації КUH = 220/100.

Дослідженню підлягають двоелементний лічильник активної енергії типу И670 і триелемснтний лічильник реактивної енергії типу И673.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 545 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...