Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ОПИС СТЕНДА. Схема електричного кола з необхідними приладами для дослідження однофазного індукційного лічильника показана на рис.2.1 (штриховою лінією обведена частина



Схема електричного кола з необхідними приладами для дослідження однофазного індукційного лічильника показана на рис.2.1 (штриховою лінією обведена частина схеми, що підлягає складанню).

На стенді застосовані регульовані незалежно по значенню і по фазі джерела струму і напруги.

Рисунок 2.1 - Схема включення приладів для дослідження похибок

однофазного лічильника енергії

Для можливості отримання достатньо великих струмів (до 10 А) без застосування складного навантажувального обладнання використано як джерело струму трансформатор струму ТТ1, який переключається на різне число витків первинної обмотки.

Використання відгалужень, відповідних номінальним первинним струмам 0.5 А і 1.0 А, забезпечує отримання номінальних коефіцієнтів трансформації 0,5/5 і 1/5, тобто можливість роботи трансформатора струму як «підвищуючого». Для регулювання первинного, а також і вторинного струмів передбачено ступеневе змінювання ємності конденсатора С.

Як джерело напруги, регулюємої по значенню і по фазі застосовано систему з двох автотрансформаторів АТ1 і АТ2, підключених до трифазного кола так, як показано на схемі (рис. 2.1). Відносно незмінного положення вектора струму І, що задається трансформатором струму, регулювання фази напруги можливо здійснювати в діапазоні ±60°.

Слід мати на увазі, що повірка лічильника, тобто знаходження похибки в різних режимах роботи, виконується по показам ватметра, клас точності якого повинен бути високим – 0,5 та секундоміра. Інші вимірювальні прилади - амперметр, вольтметр, фазометр – призначені лише для встановлення необхідного режиму навантаження лічильника і тому

можуть мати невисокі класи точності – від 1,0 до 2,5.

Для можливості вимірювання струмів в діапазоні до 10 А амперметр має внутрішній трансформатор струму з номінальним коефіцієнтом трансформації 10/5. отже, його покази необхідно помножати на 2.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 337 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...