Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до оформлення курсових робіт



Остаточний текст курсової роботи має бути надрукований на комп'ютері шрифт Times New Roman, розмір 14, інтервал – 1,5, до тридцяти рядків на сторінці, чи на друкарській машинні (через два інтервали), або власноручно написаний акуратним розбірливим почерком. Текст курсової роботи необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 30 мм, правий - не менше 10 мм, верхній - не менше 25 мм, нижній – не менше 20 мм. Абзац в тексті починається відступом, який дорівнює 15-17 мм. Шрифт друку повинен бути чітким.

Закреслення, вставки, довільні скорочення слів (крім загальноприйнятих) і будь-які позначення не дозволяються. До написання остаточного тексту рекомендується надати чорновий варіант роботи на перевірку викладачеві.

Для написання остаточного тексту використовувати стандартні аркуші білого паперу, як правило, формату А4 (210x297 мм), складені або підшиті до папки. Можна також використовувати папір форматів у межах від 203x288 до 210x297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату АЗ. Усі сторінки роботи (крім титулу і змісту) мають бути пронумеровані.

ЗАГОЛОВКИ.Заголовки структурних частин курсової роботи „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „РОЗДІЛ”, „ВИСНОВКИ”, „СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ” „ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту.

Кожну структурну частину курсової роботи (крім підрозділів) треба починати з нової сторінки.

Основна частина складається з розділів та підрозділів. Кожний розділ починається з нової сторінки. Підрозділи з нової сторінки не починаються. Відстань між останнім рядком попереднього підрозділу і заголовком наступного підрозділу – 2-3 інтервали.

Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ” арабськими цифрами, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу великими літерами. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу крапка не ставиться, наприклад: "2.3" (третій підрозділ другою розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовком підрозділу та текстом повинна дорівнювати 2 інтервали. Відстань між заголовками розділу та підрозділу - один інтервал.

ІЛЮСТРАЦІЇ. ИОсновними видами ілюстративного матеріалу курсової роботи є схема, діаграма і графік. Ілюстрації і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, малюнок або графіки, розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або у додатках. Ілюстрації позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Після номера рисунку ставиться тире і назву починають з великої літери. Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують під ілюстрацією. Якість ілюстрації повинна забезпечувати їх чітке відтворення. Вони повинні бути виконані чорнилом, тушшю або пастою чорного кольору на білому непрозорому папері. Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації. При необхідності ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (підрисунковий текст).

Ілюстрації обов'язково мають бути проаналізовані в тексті, при чому необхідно робити посилання у вигляді виразу в круглих дужках "(рис. 1.2)" або зворот типу: "...як це видно з рис. 1.2". У повторних посиланнях використовують вираз "див. рис. 1.2". До і після рисунку потрібно залишати один вільний рядок.

ТАБЛИЦІ. Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: "Таблиця 1.2" (друга таблиця першого розділу). Назва таблиці починається з великої літери. Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті.

Приклад побудови таблиці наведено на рис.3.1

Позначення одиниць величини, загальна для всіх даних в рядку, необхідно наводити після її назви.

Таблиця (номер) – Назва таблиці

     
         
         
         
         

Заголовки

Підзаголовки

Рисунок 3.1 – Приклад побудови таблиці

При переносі частини таблиці на іншу сторінку пишуть слова ''Продовження табл." і вказують номер таблиці, наприклад: "Продовження табл. 1.2". При цьому легенду таблиці слід повторити. Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлятися у вигляді таблиць.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово "Таблиця" починають з великої літери. Назву не підкреслюють. Перед і після таблиці потрібно залишати один вільний рядок.

Примітки до тексту і таблиць, в яких вказуються довідкові і пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки.

ФОРМУЛИ. Формули в курсовій роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть по правому краю на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу). Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки з абзацу. Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишити не менше одного вільного рядка. Формула друкується по центру сторінки. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (*) і ділення (/).

ПОСИЛАННЯ. При написанні курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела та матеріали, окремі результати яких наводяться в роботі, або на ідеях і висновках яких розроблюються проблеми та питання, вивченню яких присвячена курсова робота. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з'ясувати його зміст.

Якщо використовують відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати номери сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дано посилання в курсовій роботі.

Посилання в тексті курсової роботи на джерела слід позначити порядковим номером за списком використаної літератури, виділеним двома квадратними дужками, наприклад, “...у працях [1-7]...”. Якщо наводиться цитата, то поряд з номером джерела ставиться сторінка, з якої береться цитата [7, с.15].

Посилання на формули курсової роботи вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад "... у формулі (2.1)". На всі таблиці курсової роботи повинні бути посилання в тексті, наприклад: “...в таблиці 1.2”. У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово "дивись", наприклад: "див. табл. 1.3".

При наведенні цифрового матеріалу в таблицях основного тексту або в додатках необхідно робити посилання на джерело (літературне або фінансовий документ підприємства), з якого бралися цифри.

Перелік літературних джерел, що використовуються в курсовій роботі, необхідно робити за загальноприйнятою формою –додаток Ж.

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток__" і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Під словом "Додаток..." в дужках пишуть слово "обов'язковий" (якщо в додатку наводяться великі таблиці, які недоцільно включати в текст), або "довідковий" (якщо в ньому наводиться додатково інформація).

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують в межах кожного додатка, наприклад: рисунок Д.2 - другий рисунок додатка Д); формула (А.1)- перша формула додатка А.

У такому вигляді пояснювальна записка курсової роботи здасться на перевірку на кафедру фінансів не пізніше встановленого строку.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 492 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...