Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 3. Робота науково-дослідного характеру



Така робота може бути виконана, якщо студент є гуртківцем кафедри епізоотології та активно проводить науково-дослідну роботу на кафедрі. Як правило, така курсова є складовою частиною дипломної роботи на кафедрі епізоотології. Висновок про можливість оформлення студентом результатів наукових досліджень у вигляді курсової роботи дає керівник роботи та завідувач кафедрою. Підтвердженням результатів досліджень може бути акт, складений на кафедрі епізоотології та завірений завідувачем. Робота оформляється за індивідуальним планом керівника наукових досліджень або керівника наукового гуртка. Проте, рекомендуємо курсову роботу писати за такою приблизною схемою:

1. Вступ (1-2 стор.). Викладаються основні питання актуальності даної проблеми у тваринництві держави і шляхи її подолання. Огляд літератури (10—15 стор.). Студент наводить огляд спеціальної літератури з конкретної інфекційної хвороби (з якої він проводив дослідження), за схемою, запропонованою кафедрою епізоотології: етіологія, епізоотологія, патогенез, клінічні ознаки, діагностика, диференційна діагностика, профілактика, лікування та заходи боротьби

2. Власні дослідження та спостереження (15-20 стор.). Студент складає коротку характеристику господарства і такої його галузі, як тваринництво за віковим і видовим складом, причини виникнення хвороби та санітарний стан приміщень, території господарства, вказує діагностику хвороби у господарстві, особливості та закономірності перебігу захворювання, його профілактику, лікування та заходи боротьби.

3. Розрахунки економічних збитків, завданих хворобою, економічних витрат на проведення ветеринарних заходів та ефективність цих заходів провадяться відповідно до "Методичних рекомендацій визначення економічної ефективності ветеринарних заходів" з використанням сучасної обчислювальної техніки (комп'ютер). Студент показує своє вміння робити розрахунки з використанням електронних таблиць Міcrosoft Ехcel за поданою загальною формою. Матеріали з даного розділу подаються у роздрукованому варіанті. Об'єм 3 стор.

Весь матеріал викладається окремими підрозділами (3.1., З.2., 3.3., 3.4., 3.5., тощо).

4. Висновки та узагальнення, пропозиції (2 стор.). Виходячи із результатів власних досліджень та даних літератури, студент робить висновки та узагальнення, дає конкретні пропозиції господарству з покращення ветеринарного обслуговування тварин.

5. Список використаної літератури. Згідно вимог, викладених у попередніх двох темах.

ДОДАТКИ

Додаток 1





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...