Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення результатів роботи. Дослід 1.За зміною кольору лакмусу зробити висновок про реакцію середовища в розчині кожної солі



Дослід 1. За зміною кольору лакмусу зробити висновок про реакцію середовища в розчині кожної солі. Одержані результати записати в таблицю:

Номер пробірки Формула солі Колір лакмусу Реакція середовища: кисла, лужна, нейтральна Порядок розчину:
         

Написати молекулярні та іонні рівняння реакцій гідролізу.

Дослід 2. Написати молекулярне та іонне рівняння гідролізу ацетату натрію. Зробити висновок про зміну концентрації іонів у розчині на підставі зміни кольору фенолфталеїну. Зробити висновок щодо впливу температури на ступінь гідролізу солі.

Дослід 3. Написати рівняння реакцій між сульфатом алюмінію i содою і гідролізу карбонату алюмінію. Пояснити причину появи гідроксиду алюмінію.

Питання для самоперевірки

1. Чим визначається реакція середовища? Якою величиною можна кількісно охарактеризувати реакцію середовища?

2. Що таке іонний добуток води? Чому він дорівнює?

3. Що таке гідроліз солей?

4. Від яких факторів залежить гідроліз солей?

5. Які з солей гідролізують? Скласти молекулярні та іонні рівняння реакцій гідролізу відповідних солей. Яке значення мають розчини цих солей?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...