Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 2. Особливості проваджень у справах, пов’язаних із виборчим процесом або процесом референдуму



1. Визначити види категорій адміністративних справ, пов’язаних із виборчим процесом і окремо – пов’язаних із процесом референдуму, письмово охарактеризувати їх основні відмінні риси.

2. Скласти схему «Види суб’єктів права оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій».

3. Описати процедуру подання позовної заяви щодо уточнення списку виборців.

4. Письмово навести особливості провадження у справах про дострокове припинення повноважень народного депутата України в разі невиконання ним вимог щодо несумісності.

5. Скласти таблицю «Суб’єкти права звернення з адміністративними позовами про усунення обмежень у реалізації права громадян на мирні зібрання» із викладенням особливостей правового статусу цих суб’єктів – фізичних і юридичних осіб, у тому числі органів державної виконавчої влади.

Теми рефератів:

1. Забезпечення законності під час передвиборчої агітації: проблеми та шляхи їх розв’язання.

2. Судова практика у справах, пов’язаних з порушенням законодавства під час виборів Президента України.

3. Особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності засобів масової інформації, які порушують законодавство про вибори і референдум.

4. Особливості провадження у справах за адміністративними позовами про усунення обмежень у реалізації права громадян на мирні зібрання.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...