Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тенденції розвитку систем підготовки двигуна до запуску



Призначена для розігрівання охолоджуючої рідини та мастила перед

запуском двигуна в умовах низьких температур оточуючого повітря.

На сьогоднішній день розвиваються наступні системи підготовки:

1. Підігріву охолоджуючої рідини та мастила.

2. Підготовки повітря та пальної суміші.

Електрофакельне обладнання (термостарт) складається з реле включення електрофакельного обладнання, термореле, електромагнітний клапан відкриття подачі палива, факельних свічок.

Спеціальні обладнання з використанням ефірних рідин складаються з емкостей для ефіру, насоса, трубопроводів та форсунок у впускних трубопроводах.

Рис. 15. Передпусковий підігрівач охолоджувальної рідини та масла:

1-паливний бак; 2-заливна горловина; 3-паливний кран; 4-пульт керування;

5-гвинт регулювання подачі пального; 6- паливний насос; 7-перемикач вентилятора; 8-вмикач підігрівача; 9-спіраль розжарювання; 10-свічка розжарювання; 11-вентилятор; 12-потік повітря; 13-охолоджувальна рідина у підігрівачі; 14-магістраль руху відпрацьованих газів; 15-направлення відпрацьованих газів для нагрівання мастила у картері двигуна.

Рис. 16. Робота котла передпускового підігрівача автомобіля ЗИЛ-131

Рис. 17. Робота передпускового підігрівача охолоджуючої рідини двигуна автомобіля ЗИЛ-131:

1-трубопровід відведення гарячої рідини; 2- рубашка підігрівання рідини;

2-камера циркуляції гарячих газів.; 4- канал проходження гарячих газів;

5- корпус підігрівача; 6- свічка запалювання; 7- паливоподаючий трубопровод; 8- заливний трубопровод; 9- вентилятор; 10- корпус нагнітача повітря; 11- направляючі; 12- футеровка; 13- камера згоряння; 14- випускний трубопровод відпрацьованих газів; 15- тяга закриття крана; 16- кран зливання охолоджувальної рідини; 17- трубопровод підведення холодної рідини.

Електрофакельне обладнання, як правило, використовують у дизелях.

При включенні електрофакельного обладнання напруга через термореле подається на факельні свічки, які установлені у впускних трубопроводах і проходить їх розігрів. Одночасно з цим включається електромагнітний клапан подачі палива до електрофакельних свічок.

Паливо випаровується, змішується з повітрям та загоряється.

Створений таким чином факел полум’я нагріває повітря, що поступає у циліндри, що полегшує запуск двигуна. Частини палива, що не згоріли у вигляді пара та газів попадають в циліндри, сприяючи виникненню додаткових зон загоряння паливної суміші.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 537 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...