Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Поняття та система господарського процесуального права



Поняття господарського процесу, його форма, предмет та стадії. Відмінності та спільні риси господарського процесу з цивільним та адміністративним. Поняття та види господарсько-процесуальних відносин. Предмет та метод господарського процесуального права. Принципи господарського судочинства: поняття, зміст та правове регулювання. організаційні та функціональні принципи господарського процесу. Джерела господарського процесуального права. Загальна характеристика Господарського процесуального кодексу України. Дія господарсько-правових норм у часі та просторі. Зв’язок господарського процесуального права з іншими галузями права України. Господарське процесуальне право як наука (предмет та функції науки) і навчальна дисципліна. Проект нового Господарського процесуального кодексу та Кодексу Господарського Судочинства.

Тема 3. Підвідомчість і підсудність справ господарським судам

Поняття та правові засади підвідомчості. Співвідношення з поняттям „компетенція” господарського суду. Критерії визнання підвідомчості. Поняття та види підсудності справ господарському суду. Родова та територіальна ознаки підсудності. виключна підсудність. Відмежування підвідомчості цивільних, адміністративних та господарських спорів. Виняткова (предметна) підвідомчість господарських справ.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...