Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шинні конструкції



РОЗПОДІЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ

Шинною конструкцією називається система неізольованих провідників, укріплених за допомогою ізоляторів і призначених для електричного зв'язку між елементами електроустановки. У розподільних пристроях застосовують шини з алюмінію і його сплавів з різними механічними характеристиками.

Найбільш широке застосування в закритих розподільних пристроях одержали шини прямокутного перетину з відношенням сторін 1/8-1/12, малюнок 4.1 а, б, трубчастого перетину - квадратний або круглого, малюнок 4.1 в, г, і складені провідники корытного перетину, малюнок 4.1 д, які по своїх властивостях близькі до труб квадратного перетину.

Форма й розміри поперечного перерізу шин повинні відповідати робочому струму, а також току короткого замикання у відповідному ланцюзі.

При виборі форми поперечного перерізу шини варто враховувати:

а) поверхневий ефект, що полягає в тім, що змінний струм витісняється до поверхні провідника, внаслідок чого активний опір провідника зростає, що веде до збільшення втрат потужності;

б) ефект близькості, що полягає в тім, що на розподіл щільності струму по перетині провідника й на втрати потужності в провіднику впливають магнітні поля сусідніх провідників.

Малюнок 4.1 Основні форми поперечного перерізу шин.

У відкритих розподільних пристроях напругою 35 кВ і вище поряд із твердими шинами застосування одержали гнучкі многопроволочные проведення марок АС, АСКС, АСКП, АСК, укріплені за допомогою підвісних ізоляторів на металевих або залізобетонних опорах.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 320 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...