Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначте дидактичну мету лекції з теми «Становлення і розвиток продуктивних видів діяльності в дошкільному віці»



У лекції на тему «Становлення та розвиток продуктивних видів діяльності в дошкільному віці» слід розглядати такі питання:

- Передумови виникнення образотворчої діяльності в ранньому віці: освоєння предметної діяльності, зорово-рухові координації.

- Основні напрямки розвитку образотворчої діяльності (малювання, ліплення, аплікація) і їх взаємозв’язок.

- Місце і вплив образотворчої діяльності на психічний розвиток.

- Передумови конструктивної діяльності в ранньому віці: оволодіння предметними діями, розвиток зорово-рухової координації. Відокремлення дій від предмета і себе від своїх дій.

- Основні напрями розвитку конструювання дошкільника. Формування способів обстеження зразка і способів побудови конструкції. Розвиток мотивів конструювання. Формування контролю (самоконтролю) і оцінки (самооцінки) в процесі конструювання.

- Розвиток видів конструювання (за зразком, схемою, кресленням, за умовами, за задумом).

- Місце і вплив конструювання на психічний розвиток.

Дидактична мета:

Дидактична мета лекції полягає в тому, щоб ознайомити студентів з темою, а саме з основними передумовами виникнення образотворчої діяльності в ранньому віці й основні напрямки розвитку образотворчої діяльності (малювання, ліплення, аплікація) і їх взаємозв’язок. Визначити місце і вплив образотворчої діяльності на психічний розвиток, а також визначити основні напрями розвитку конструювання дошкільника, розвиток видів конструювання (за зразком, схемою, кресленням, за умовами, за задумом) та визначити місце і вплив конструювання на психічний розвиток. А також дидактична мета має на меті сформувати орієнтовну базу для подальшого засвоєння навчального матеріалу. Таким чином формується зміст і характер подальшої роботи студента, розвивається його пізнавальний інтерес і вміння логічно мислити.

Основна дидактична мета лекціїзабезпечення орієнтованої основи для подальшого засвоєння навчального матеріалу.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...