Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. №1.Слідчий здійснює досудове провадження щодо Мартинюка, якого притягнуто до кримінальної відповідальності за ст



№1. Слідчий здійснює досудове провадження щодо Мартинюка, якого притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 122 КК (заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень). Підозрюваний надіслав прокурору, який здійснює нагляд за рослідуванням, заяву про відвід слідчого. В заяві він зазначив, що слідчий відноситься до нього упереджено, відмовив в його клопотанні про виклик та допит свідків. Крім того, йому стало відомо, що дружина слідчого товаришує з рідною сестрою потерпілого.

Що повинен зробити прокурор, одержавши заяву підозрюваного, хто, в якому порядку розглядає заяву про відвід слідчого? Якщо буде встановлено, що зазначені в заяві підозрюваного обставини підтверджуються, як слід буде вирішити питання про відвід?

№ 2. Суд першої інстанції здійснює судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо Сатановського, який звинувачується у незаконному виготовленні наркотичних засобів, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 309 КК). Розглядає справу суд в складі судді Хабарова, обвинувачення підтримує прокурор Семенов. Обвинувачений заявив відвід судді та прокурору, вважає, що вони не можуть бути неупередженими, оскільки два роки тому суддя Хабаров вже розглядав щодо нього справу за аналогічним обвинуваченням, обвинувачення підтримував прокурор Семенов; тоді він запевняв суд, що більше ніколи не буде виготовляти наркотики, суд обрав покарання не пов’язане з позбавленням волі.

Хто, в якому порядку, в який послідовності повинен розглянути заяву про відвід судді та прокурора? Як слід вирішити заяву про відвід?

№ 3. Під час судового розгляду у кримінальному провадженні щодо Урусова за ст. 152 (згвалтування) обвинувачений звернувся з заявою про відвід прокурора Решетняка на тій підставі, що в досудовому провадженні прокурор демонстрував свою упередженість, погрожував, що буде наполягати на максимально можливому покаранні, відхиляв його клопотання тощо. Суддя Валенчук, який розглядав справу, задовольнив відвід і одночасно ухвалив рішення про відкладення судового розгляду, оскільки в суд не з’явилися свідки та потерпіла.

В зв’язку з хворобою судді Валенчука справу було передано для розгляду судді Марковій. Для підтримання обвинувачення в суд з’явився прокурор Решетняк.

Чи має він право брати участь в судовому розгляді?

№4. Слідчий здійснює досудове розслідування за фактом вчинення розбійного нападу на Швайка. Потерпілий звернувся до слідчого з заявою, що невідомі особи погрожують йому і вимагають, що б він забрав свою заяву про вчинений щодо нього злочин.

Яким чином слідчий може відреагувати на таку заяву?

№5.

№6.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 161 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...